Naboer krydser tom togbane: Fra i dag skal de passe på

Det er både ulovligt og livsfarligt at krydse togbanen. Men det tager flere naboer tilsyneladende lidt for let på.

- Hold jer fra sporet!

Sådan lyder opfordringen fra Banedanmark til naboerne til den nye togbane København-Ringsted.

Ifølge Banedanmark er der flere af togbanens naboer, der har haft for vane at krydse banen, fordi den endnu ikke er åbnet for trafik.

Men fra i dag genoptager Banedanmark deres test af signalsystemet på banen, og derfor vil der køre tog de kommende uger.

- Vi ved, at der er naboer til banen og andre, som krydser banen, fordi de er vant til, at der ikke kører tog. Men det kommer der til at gøre nu - og derfor skal man på ingen måde krydse banen. Det er ikke bare ulovligt, det er også livsfarligt, siger Jette Aagard, projektdirektør for København-Ringsted, i en pressemeddelelse.

Kører med 120 km/t

Togene, der kommer til at køre på den nye bane i de kommende uger, skal alene teste banens signalsystem. Testtogene kommer kun til at køre 120 km/t, og de kører ikke med passagerer.

- Det bliver MR-tog, som vi bruger til at teste strækningen med i denne omgang. Først senere på året vil vi køre på de helt høje hastigheder - op imod de 250 km/t, som banen er bygget til, siger Jette Aagard.

Testene varer hele dage og strækker sig frem til uge 39. I slutningen af april og maj foretog Banedanmark test på strækningen med 40 km/t.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik