Naboer kæmper mod grusgrav

Skuespilleren Søs Egelind og omkring 25 andre naboer ved Tulstrup i Hillerød protesterer kraftigt mod Tulstrup Sten & Grus' (TSG) planer om at udvide sin grusgrav i området med yderligere 19 hektar. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Naboerne havde set frem til, at området ved den eksisterende grusgrav skulle reetableres, men frygter nu ti år med støj og støv. De hæfter sig ved, at Hillerød Kommune beskriver området som et smukt, kuperet terræn med særlige visuelle oplevelsesmuligheder.

På nabomatriklen ligger stutteri Lille Danshøj, der tilrider rå heste og tager sig af adfærdsvanskelige heste. Den forretning kan ikke overleve med grusgrav som nabo, frygter stutteriet.

TSG købte sidste år området, der oprindeligt blev udpeget af Frederiksborg Amt til graveområde og stadig er med i Region Hovedstadens Råstofplan. Men blot fordi der kan graves, betyder det ikke, at der også bliver det, oplyser regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj (S).

Som formand for miljøudvalget i sidste valgperiode var han med til at søsætte udgravningsplanen for regionen.

- Uden at forholde mig til den konkrete sag: Hvis det er en uheldig udpegning, er det måske den diskussion, vi skal have. Det skal vi kigge på. Jeg lover ikke noget, men jeg er åben for dialog, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

SCT-koncernen, der ejer TSG, mener, at naboernes reaktioner er overdrevne og henviser til, at der bliver holdt offentligt møde i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere