Naboer frygter ni nye grusgrave

Region Hovedstaden har i en ny plan udset sig ni nye områder som potentielle nye grusgrave. Men det falder bestemt ikke i god jord hos naboerne.

Der er hårdt brug for sten og grus til Hovedstads-områdets mange fremtidige vejprojekter og byggerier. Derfor skal der findes nye grusgrave.

Ni steder er blevet udvalgt om potenielle grusgrave, og det er i høj grad noget de mulige nye naboer frygter.

Det unikke naturlandskab omkring landsbyen Søsum i Egedal Kommune blev formet af istiden for mere end 10.000 år siden

Men lokalområdets beboere frygter, at naturområdet i fremtiden vil blive forvandlet til en stor grusgrav ligesom Nymølle grusgrav her i Roskilde

- Region Hovedstaden er i forbindelse med deres nye råstofplan ved at undersøge muligheden for at udlægge det 82 hektar store landskab til råstofudvinding. Et område som grænser op til et fredet naturområde, lyder det fra Ole Dalskov, der er lodsejer i Søsum.

Udover Islandskabet nær Søsum er Region Hovedstaden i gang med at miljøscreene otte andre potientielle grusgrave i Hovedstadsområdet.

Et af de steder er Ledøje, hvor de også gruer for at blive naboer til en larmende og støvende grusgrav. Og i både Frederikssund og Egedal Kommune holder de også et vågent øje med regionens nye råstofplan som i øjeblikket er i høring hos kommuner og borgere

I søsum frygter de også at en potentiel grusgrav vil give trafikale problemer, men mest af alt er de bekymret for sandet som vil blæse rundt i området

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere