Genbo til eksplosion: Jeg troede, det var en bombe

Et højt brag vækkede det meste af Helsingør midtby sent søndag aften, da en bygning blev jævnet med jorden i en gaseksplosion.

En gaseksplosion har sent søndag aften jævnet en indisk restaurant i Helsingør med jorden.

Eksplosionen skete omkring klokken 23.45, og det kæmpestore brag chokerede de omkringboende naboer inde i midtbyen. Heldigvis kom ingen personer til skade.

En af dem, der blev chokeret over eksplosionen, var 22-årige Phillip Staudal:

- Jeg kunne se, at min egen udestue var ødelagt, så jeg løb ud og ser, at hele genbobygningen er væk. Den var jævnet med jorden. Jeg tænkte, at det måtte være en decideret bombe, der var sprunget, siger Phillip Staudal. 

En af de andre beboer i villakvarteret i Helsingør, der også løb ud, var Nichlas Nielsen. Han bor kun to huse fra restauranten, der har adresse på Belvederevej 35.

- Det var et vildt brag, og jeg mistede helt pusten. Min kone sad og ammede vores datter, da alt inde hos os pludselig væltede ned fra væggene, og først troede jeg egentlig, at nogen havde kastet sten ind gennem vinduerne, fortæller Nichals Nielsen til TV 2 Lorry mandag morgen.

- Alle folk kom løbende ud af deres hjem. Jeg farede derover med det samme, og hundredevis af mennesker stimlede sammen. Folk kom også cyklende fra andre gader længere væk, fordi de også havde hørt braget.

- Da jeg stod tæt på murbrokkerne kunne jeg høre gassen, der sev ud. Så begyndte jeg at bede folk om at gå væk derfra, siger Nichlas Nielsen.

En indisk restaurant er blevet fuldstændig jævnet med jorden kort før midnat den 1. september.
En indisk restaurant er blevet fuldstændig jævnet med jorden kort før midnat den 1. september.
Foto: Local Eyes

Han fortæller, at en anden nabo hjalp et ældre ægtepar ud af deres hus, som ligger klods op ad restauranten.

- De var ret chokerede, da de kom ud i deres morgenkåber, for deres vinduer var blevet blæst ind under eksplosionen.

Gasudslippet, der forårsagede eksplosionen, er kommet fra en gasflaske på i alt 11 kilo, men den præcise årsag undersøges stadig, oplyser Nordsjællands Politi. De formoder, at der er tale om en ulykke.

Politiet har været i kontakt med ejeren af restauranten, som fortæller, at ingen var på arbejde, da eksplosionen fandt sted.

Omkring 100 beboere i området blev efterfølgende evakueret på grund af fare for, at de omkringliggende bygninger havde taget skade.

De fik dog lov til at vende tilbage til deres hjem i løbet af natten.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik