Når naturvejledere kommer til byen: Elefantlort i metroen og fisk med i toget

140 naturvejledere tog naturen med ind i byen, da de på trækvogne havde ekskrementer, akvariefisk og andre dyr med på tur i København

København er i disse dage indvaderet af naturvejledere, der er kommet fra hele landet for at deltage i Naturvejlederforeningens Årskonference 2017.

Som en del af årskonferencen var de 140 naturvejledere torsdag på charmetur rundt i København med destination på Rådhuspladsen. Flere af dem tog med offentlig transport , og derfor kunne de øvrige rejsende pludselig på nærmeste hold støde på forskellige dyr og efterladenskaber, som  naturvejlederne bragte med sig ind i metroen og S-togene.

De mange naturvejledere gik hver især rundt med trækvogne med små udsnit af den store natur - akvarier med levende fisk, stykker af den vilde villahave, klappekrabber - og i metroen har synet af en elefantlort sandsynligvis både givet anledning til smil på læben og rynken på næsen. 

Begivenheden blev kaldt "Naturen er tæt på dig - uanset, hvor du bor" og var altså en del af Naturvejlederforeningens årskonfernce, og et  forsøg fra foreningen på at trække naturen ind i storbyen.

Ifølge foreningen var begivenheden den største samling af naturvejledere, der nogensinde har formidlet på én gang. Formålet er, at motivere børn og voksne til at interessere sig for vores natur.

Lufter strandens dyr på Rådhuspladsen #naturvejleder #naturcenteramagerstrand #amagerstrand #mitkbh

Et opslag delt af Naturcenter Amager Strand (@naturcenteramagerstrand) den

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Bypark foran Tivoli

playEt skridt nærmere: Flertal bakker op om bypark foran Tivoli

storkerede

Her vil lokale lokke storkepar til nationalpark

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere