"Når jeg havde det hårdt i min barndom, var Brøndby der altid"

I 5. afsnit af Blaffersnak tomler de to blaffere fra Whiskybæltet til Vestegnen - og får lift af Brian Funch, der er tidligere hooligan.

36-årige Brian Funchs hjerte banker for fodboldklubben Brøndby. Han er opvokset i Hvidovre og Brøndby Strand og har støttet den lokale Superliga-klub, så længe han kan huske. Men i en årrække handlede det ikke kun om spillet på banen. Brian Funch var hooligan og en del af det hårde fanmiljø omkring klubben.

I femte og sidste afsnit af Blaffersnak bliver de to blaffere samlet op af Brian Funch, og på vej mod destinationen Brøndby Strand fortæller han åbenhjertigt om sin fortid og sit forhold til fodboldklubben.

- Det er jo kærlighed. Jeg elsker min kone, og jeg elsker mine børn, men jeg elsker satanedme også Brøndby, fortæller han og fortsætter:

-  Når jeg havde det hårdt i min barndom, var Brøndby Stadion der altid, og de mennesker, jeg kender derude, var der altid (…) Når man var ude at se fodbold, var det jo andet end bare at kigge på banen. Og så har der været nogle episoder med forskellige mennesker, hvor det har taget et udfald, man ikke selv ønskede.

Under en udebanekamp i Esbjerg i 2007 kulminerede det hele, da slåskampe mellem hooligans fra de to klubber betød, at flere af Brian Funchs venner kom slemt til skade. Episoden satte efterfølgende tanker i gang hos den inkarnerede fan og blev begyndelsen på et exit fra hooligan-grupperingerne.

Da Brian Funch senere blev far til først en pige og sidenhen en dreng, sagde han definitivt farvel til hooligan-kulturen.

- Så kommer der børn i verden, og så begynder man at se tingene lidt anderledes. Jeg savner det ad helvede til, men jeg ville hade mig selv resten af livet, hvis jeg ikke kunne være der for min familie. Derfor bliver man nødt til at være voksen nok til at træffe nogle valg.

I dag er Brian Funch ude af det hårde fanmiljø. Hans hjerte banker stadigvæk lige så højt for de blå-gule, og han kommer ofte på stadion, når klubben spiller. Og hans to børn, de også BIF-fans – det har deres far sørget for.

- Det første tøj, min datter fik, da hun blev født, var en lyserød sparkedragt med Brøndby-logo, og det første min søn fik, var et træningssæt. Det kan man ikke lave om på, siger han med et smil, inden bilturen slutter i Brøndby Strand.

Se afsnittet herunder - eller se hele serien her, når det passer dig.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik