Når en sailor går i land: Skoleskibet vender hjem

Skoleskibet lagde søndag til i Helsingør, hvor masser af mennesker tog imod besætningen med flag og krammere.

For præcis tre måneder siden gik 80 unge mennesker og 15 erfarne søfolk ombord på Skoleskibet i Lissabon i Portugal. 

Siden hen har de krydset Atlanterhavet for at besøge både Jomfruøerne og Bermuda for derefter at vende tilbage til Danmark. 

Og selvom forberedelserne har været grundige og planerne klare, så kan det være svært at finde ud af, hvor længe man har været til søs, erfarer TV 2 Lorry. 

- Vi har vel været afsted i tre-fire måneder. Jeg kan faktisk ikke helt huske det, siger 19-årige Vera Barnekow Rasmussen. 

Man mister simpelthen tidsfornemmelsen, når man kommer ud på det åbne hav. 

- Turen har føltes kort og alligevel lang. Det føles som om, jeg har været væk i flere år. Der sker noget på skibet konstant, så man glemmer, der er en verden udenfor. Det er lidt som at være i en eventyr-verden, hvor alt, jeg skal forholde mig til, er omkring mig, forklarer hun. 

Hun har da heller ikke en telefon i lommen med adgang til diverse sociale medier. 

Der er både drenge og piger ombord på skoleskibet. Man deles om de fleste faciliteter, men drengene må kun trykke fire gange på bruserknappen, når de bader, mens pigerne må trykke seks gange.
Der er både drenge og piger ombord på skoleskibet. Man deles om de fleste faciliteter, men drengene må kun trykke fire gange på bruserknappen, når de bader, mens pigerne må trykke seks gange.
Foto: TV 2 Kosmopol

Vera Barnekow Rasmussen kan nu kalde sig ubefaren skibsassistent, fordi har hun været ombord på Skoleskibets togt nummer 104 og gennemført et læringsforløb i Frederikshavn. 

Og det er en oplevelse, hun vil tage med sig gennem livet. 

- Jeg har lært noget om mig selv og andre mennesker. Når man bor så tæt på andre, så lærer man noget om folk, siger hun. 

En af de ting, man lærer, er at vaske dækket på skibet. 

Den vildeste oplevelse er at stå i toppen af den 38 meter høje mast:

- Der har været storm, så vi har skullet skynde os op i riggen for at sikre at sejlene ikke blev revet i stykker. Det er noget af det fedeste, jeg har prøvet. Det hele blafrer om ørerne på én. Det er en sjov oplevelse. 

Sejler videre til København 

Vera Barnekow Rasmussen vil ud og sejle på flere andre sejlskibe fra andre lande, fortæller hun. Det er nemlig muligt nu, hvor hun kan kalde sig ubefaren skibsassistent.

Planen er herefter, at hun skal have en uddannelse i søværnet, men først skal turen med Skoleskibet lige afsluttes. 

Tirsdag den 16. maj sejler skibet fra Helsingør mod København. Den 19. maj forlader besætningen så hovedstaden for at sejle mod basen i Frederikshavn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik