Brian Samuelsson fra Dragør vågnede fredag morgen op til en bil uden rat. Det har mange bilister de seneste døgn oplevet i Dragør. Foto: Privatfoto

Brian Samuelsson fra Dragør vågnede fredag morgen op til en bil uden rat. Det har mange bilister de seneste døgn oplevet i Dragør. Foto: Privatfoto

1 af 2

Mystiske tyverier: Brian vågnede op til en bil uden rat

I Dragør går tyve målrettet efter at stjæle rat og airbags i BMW’er.

Tidligt fredag morgen satte Brian Samuelsson sig ind i sin BMW. Han studsede kort over, at bilen var ulåst, men der var ingen tegn på indbrud. Det var først, da han satte sig, at han så skaderne: Hele rattet og en stor navigationsskærm var pillet ud af bilen.

- Jeg tænkte: ’Hvad fanden er der sket, hvorfor kan jeg ikke have min bil i fred?’ Man bliver forbandet, selvom det jo er døde ting, siger Brian Samuelsson til TV 2 Lorry.  

På facebook-siden DragørNyheder har mange BMW-ejere det seneste døgn skrevet om lignende oplevelser. Tyve går tilsyneladende målrettet efter det tyske bilmærke for at stjæle navigationssystemer og rat inklusive airbag. 

Læs også Firma forkæler sine ansatte med vanvittig bonus

En af de andre bilister i Dragør, der også vågnede til en BMW uden rat, er Gitte Kruse Nielsen: 

- Min mand kommer løbende og siger, de har taget rattet. Det synes vi godt nok er var mystisk, for det har vi aldrig hørt om før.

Artiklen fortsætter under billedet

Gitte Kruse Nielsens BMW har også fået stjålet rattet natten til fredag. Foto: Privatfoto

Læs også Million-renovering i Ballerup er løbet løbsk: "Hold da op"

Organiseret tyvetogt

Selvom Brian Samuelsson modsat mange af de andre bilister ikke har fået smadret rude og bildør, forventer han, at der er sket skader for 40.000-50.000 plus arbejdsløb og vejhjælp.

Han er sikker på, at de mange tyverier er organiseret: 

Min mand kommer løbende og siger, de har taget rattet.

Gitte Kruse Nielsen, bilejer

- Hvis man skal sige noget positivt her, så er det, at de har gjort det på en meget pæn måde. De har vidst, hvad de har haft med at gøre.  Der er ingen tvivl om, at det er professionelt – det er ikke en enkeltperson. 

Både Gitte Kruse Nielsen og Brian Samuelsson undersøger lige nu, hvordan de kan forhindre endnu et indbrud i deres biler. Enten ved hjælp af et kraftigt spot, ved at sætte videoovervågning op eller få en alarm i bilen.

- For hvornår kommer de tilbage? Jeg har altid troet, jeg boede i et pænt og nydeligt kvarter, men det må jeg så nu revurdere, siger Brian Samuelsson.

Københavns Politi har fredag ikke mulighed for at kommentere tyverierne mod BMW’er i Dragør. 

Læs også Pernille og Claus driver krybdyrinternat i deres eget hjem