Mystisk indlevering: Mor og datter i rørende gestus til hjemløse

En mor og hendes datter afleverede en pose fyldt med tøj og nogle hemmelige kuverter.

Da korshærspræst og daglig leder i Sct. Nikolai Tjenesten i København, Stine Lene Hansen, mødte på arbejde i mandags, stod der en blå IKEA-pose og ventede på hende.

I den lå der lidt tøj, nogle tæpper og fire små konvolutter, hvor med der barneskrift stod ’Til dig, fra mig’ på.

- Der var ingen, der vidste, hvor den kom fra. Vi har jo ikke et indleveringskontor i hovedkvarteret, og det var først efter en lille efterforskning, at en af vores frivillige fra aftenen før kunne fortælle, at en mor og hendes lille datter havde været forbi med den og spurgt, om vi ikke ville sørge for, at det kom ud til de hjemløse, siger Stine Lene Hansen.

Kuverterne indeholdt hver 20 kroner, og det viste sig, at moren og datteren havde gået København tynd for at finde hjemløse, de kunne give tingene til, men uden succes.

Mørket var kommet, men pludselig, som en anden ledestjerne, lyste Kirkens Korshærs skilt op på nattehimlen, og de to besluttede sig for at forsøge sig der.

- Det er ikke mange hjemløse, der sover på gader og fortove, hvor der kører masser af biler. De søger oftest hen i parker eller steder, hvor de kan ligge under et halvtag i fred. Jeg er dog meget, meget glad for, at de fandt os, siger korshærspræsten.

En ekstraordinær donation

Selvom de er vant til at få donationer af både penge og tøj hos Kirkens Korshær, så har den her donation alligevel gjort et ekstra stort indtryk.

- Det er en enormt vigtig donation. I en tid, hvor selv næstekærlighed og donationer handler om en selv, så er der noget smukt ved den her historie, hvor mor og datter bare gerne vil hjælpe nogle udsatte borgere, uden egen vinding og uden overhovedet at give deres navn, siger Stine Lene Hansen.

Organisationen er bygget på frivillige og folks donationer af penge og af tøj, som de kan sælge i deres butikker, for penge de bruger på socialt arbejde.

Selvom de altid gerne vil have både flere frivillige og flere donationer til deres butikker, så vil korshærspræsten ikke tale hjælpsomme borgere fra at lave initiativer på egen hånd.

- Jeg vil aldrig sige, at folk ikke skal lave små initiativer som det her, det er så fint, og det vil jeg ikke kritisere. Vi kan tilbyde en anden, mere professionel og mere målrettet indsats, der ikke nødvendigvis er mere rigtig, men vi har i hvert fald et rigtigt godt overblik over, hvem og hvor der er brug for hjælp.

Konvolutterne bliver ikke som normalt smidt i deres indsamlingsbøsser, de er i stedet blevet lagt i et skab på hovedkontoret med basale ting, som folk, der lever på gaden, skal bruge i deres hverdag.

- Jeg tror, at de vidunderlige mennesker, der indleverede posen, ville have, at tingene blev givet personligt til folk, der virkelig havde brug for det, så det bliver det. Vi havde allerede i går en forbi, der virkelig havde brug for hjælp, og han fik en af kuverterne, siger Stine Lene Hansen.

Sådan bliver du frivillig

De søger altid frivillige i Kirkens Korshær, så hvis du har lyst til at hjælpe, kan du kontakte dem på 7012 0110, så vil du blive stillet om til den nærmeste afdeling.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik