Mystisk hærværk mod 30 nye talende skraldespande

Ukendte vandaler har i løbet af weekenden moret sig med at ødelægge 30 af de store elektroniske skraldespande i Helsingør.

Hærværket blev opdaget, da kommunens folk skulle tømme skraldespandene mandag morgen. Det var ikke muligt at åbne skraldespandene, og kommunen havde ikke andet valg end at få fat i en låsesmed til at gå hvert enkelt skraldespand efter og forsøge at få låsene dirket op. Det skriver Helsingør Dagblad.

Kun en enkelt skraldespand er gået ram forbi - de øvrige 30 har fået sprøjtet lim ind i låsene eller er blevet ødelagt af tandstikkere, som er trykket ind i låsemekanismerne. Det er uvist, om låsene kan bruges igen, efter at de er blevet åbnet, men hærværket kommer under alle omstændigheder til at koste mange skattekroner. Udgiften til hver af de skraldespande, der skal åbnes, ligger på omkring 650 kroner, oplyser kommunen. Dertil skal lægges eventuelle reparationsomkostninger og nymonteringer.

Kommunens folk tror, det er en flaskesamler, der har set sig sur på de nye skraldespande, fordi man ikke kan få fat i flaskerne. Hærværket er meldt til politiet, og kommunen forsøger at finde en løsning. Forvaltningen og politiet hører meget gerne fra eventuelle vidner til hærværket. Skraldespandene kan komprimere affaldet, så det fylder helt ned til en femtedel af, når det bliver proppet i en almindelig affaldsspand.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere