Myndighederne smækker døren i for Hizb Ut Tahrir

Den kontroversielle muslimske organisation mister sin mulighed for at bruge lokaler i Københavns Kommune

De har holdt det ene stormøde efter det andet - blandt andet i Nørrebrohallen i København, og hver gang har det vakt opsigt. Kvinder skal sidde i den ene ende af salen og har deres egen indgang, mens mændene sidder i den anden. Og fra talerstolen lyder budskaber, der ikke ligefrem hylder dansk demokrati. Nu er det slut.

En politisk aftale på Christiansborg betyder nemlig, at Københavns Kommune kan afvise at leje lokaler ud til den muslimske organisation Hizb Ut Tahrir. Det skriver netavisen Altinget.

Aftalen handler om at dæmme op for for ekstremistiske og religiøse forkyndere, og med den i hånden kan kommunen altså sige nej til at leje lokaler ud. Det vækker glade hos den ansfarlige borgmester for området i København - kulturborgmester Carl Christian Ebbesen.

-Jeg er en glad og lykkelig mand. Nu kan vi endelig udelukke ekstremistiske og demokratiundergravende organisationer fra at bruge kommunens lokaler, siger han til Altinget.

Netop brugen af kommunale lokaler har været omdrejningspunkt for årelang debat i København, og Hizb Ut Tahrir har hidtil klaret frisag, fordi den er en lovlig forening og derfor ikke har kunnet udelukkes.

Det kan den altså nu. Det bekræfter kulturminister Bertel Haarder over for Altinget.

-Nu lukker vi for det varme vand - både når det gælder folkeoplysningsmidler, og når det gælder lokaler. Men det gælder ikke kun Hizb ut-Tahrir. Det kan også være andre, for eksempel Grimhøjmoskeen. Eller nazister, siger han.

Det er partierne Socialdemokraterne, SF, Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti, der har indgået aftalen med regeringen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere