Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Myndighederne går til angreb på lattergas-misbrug

Sikkerhedsstyrelsen jagter forhandlere, der sælger den livsfarlige gas til unge

Sommen igennem har TV 2 Lorry fortalt om et voldsomt misbrug af lattergas blandt helt unge menesker. Misbruget spredte sig og de små sølvgrå flasker lå i hobetal tilbage i græsset, når grupper af unge havde været samlet til fest. Men nu skal det være slut - myndighederne går til angreb på fænomenet, der kan være livsfarligt.

Gaspatronerne skal egentlig bruges som drivmiddel i flødeskums-sifoner, men gassen i de små flasker kan give en kortvarig rus, og derfor blomstrede salget op på specielt nettet, hvor unge købter den i store mængder.

 

Det er farligt

Mette Cramon, Sikkerhedsstyrelsen

 

Det er Sikkerhedsstyrelsen, der er kontrolinstans på området, og de har ifølge Berlingske givet påbud mod salg til ni internetforhandlere  med den påstand, at gassen bliver solgt, så kunderne kan opnå en rus. Forhandlerne ignorerer til dels forbuddet, og nu er to af dem blevet meldt til politiet.

 

Læs også Så let er det at købe lattergas: "Sundhedstrussel for unge"

-De unge og deres forældre skal forstå, at når det er ulovligt at sælge det til at sniffe, så er det fordi, det er farligt. Man kan dø af det, siger kommunikationschef Mette Cramon fra Sikkerhedsstyrelsen til Berlingske.

Læs også Folkeskoleelever høje på livsfarlig lattergas

 

Både sygehuse og tandlæger bruger en blanding af lattergas og ilt som smertestillende middel.