Muslimer spreder julehygge på Rådhuspladsen

Lørdag ønsker en gruppe muslimer glædelig jul til alle på Rådhuspladsen i København og uddeler gratis risengrød, te og tværkulturel dialog.

أتمنى لكم عيد ميلاد المسيح.

Eller bare glædelig jul.

Ordene kan høres på Rådhuspladsen i København lørdag eftermiddag, hvor gruppen Muslimer for fred ønsker glædelig jul til kulturkristne, asatroende eller hvad end, man nu lige går rundt og tror på.

Mellem klokken 11 og klokken 17 kan man således måde den muslimske gruppe til en kop te, suppe eller indisk inspireret risengrød og få en lille julelykønskning med på vejen til eller fra juleshopping på Strøget.

- Julen er en god lejlighed til at komme ud og snakke med folk, ønske dem glædelig jul og så samtidig snakke om nogle af de værdier, vi har til fælles på tværs af religionerne, siger Imad Malik, der er talsmand for Muslimer for fred.

Her er en af de mest centrale fællesværdier næstekærlighed og gavmildhed, forklarer Imad Malik.

- Og tage sig af dem i samfundet, der ikke har så meget, uddyber han.

quote Julen er en god lejlighed til at snakke om nogle af de værdier, vi har til fælles på tværs af religionerne

Imad Malik

Det er snart ti år siden, Muslimer for fred igangsatte deres julebegivenhed. Dengang startede det som suppekøkken til hjemløse i København, apropos det med næstekærlighed.

Brobygning i stormfuldt, politisk klima

I dag er de rykket ind på Rådhuspladsen i et forsøg på at bygge bro i et politisk klima, hvor meget vand til tider deler lejrene.

- Nogle gange møder vi folk, der giver udtryk for, at de ikke kender hverken muslimer eller ret meget til vores religion. Så taler vi med dem og får nedbrudt nogle fordomme, de måske kan have om muslimer, siger Imad Malik.

- Det er sjældent, at vi får decideret negative reaktioner. Måske nogle gange på facebook, men aldrig når vi rent faktisk møder folk ansigt til ansigt, siger han.

Muslimer for fred er en forening under Danmarks ældste muslimske organisation, Islams Ahmadiyya Menighed, der har eksisteret her siden 50’erne.

Foreningen arbejder for at fremme kærlighed, tolerance, sameksistens.

Nytårsdag samles foreningen igen på Rådhuspladsen i København. Her foretager de nemlig deres årlige oprydning efter nytårsfesten.

Sådan her gik det til, da Muslimer for fred sidste år også delte gratis julemad ud på Rådhuspladsen:

Indslag fra december 2017: Der var gang i gryderne, da organisationen 'Muslimer for fred' traditionen tro havde trodset kulden for at ønske deres medborgere en god jul.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik