Muslimer donerer 100.000 kroner til lokale plejehjem med velgørenhedsløb

Muslimer For Fred vil skabe ekstra liv på plejehjem i Hvidovre.

Muslimer for fred arrangerede søndag velgørenhedsløb til fordel for de ældre på Hvidovres fire plejehjem.

150 løbere i alle aldre fik pulsen op på ruten rundt om Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre og forbi det nærliggende ældrecenter, hvor beboerne klappede af de mange deltagere.

I løbet af det seneste år har frivillige i moskeen indsamlet 100.000 kroner ved forskellige arrangementer, der i dag kulminerede med velgørenhedsløbet Generation Guld.

- Vi er enormt stolte over at kunne bidrage med det her beløb. Pengene er jo bare et symbolsk beløb, men vi er glade for den kærlighed og omsorg, som vi kan dele med samfundet, for det er det, vi står for her i moskeen, siger Azhar Ahmad, der er projektkoordinator på løbet.

Muslimer For Fred er et initiativ startet af Hvidovres Nusrat Djahan Moske, og de frivillige er særligt kendte for at rydde op på Rådhuspladsen efter nytårsnat.

Skaber ekstra liv på plejehjem

Med velgørenhedsløbet håber Muslimer For Fred at kunne skabe lidt ekstra liv på kommunens fire plejehjem, så de ældre kan komme på spændende ture, få foredrag eller hvad beboerne ellers vil bruge de mange penge på.

For der følger ingen betingelser med de 100.000 kroner fra Muslimer For Fred.

- Ideen med det her er, at vi rigtig gerne vil gøre noget for vores ældre, fordi de er en vigtig del af vores samfund. De har bygget det samfund op, som vi alle sammen nyder godt af i dag, siger Azhar Ahmad fra moskeen.

Efter løbet var der gratis frokost til alle, der kom forbi, og flere af de ældre beboere på naboplejehjemmet svingede forbi for at sige tak for den flotte gestus.

Til velgørenhedsløbet har Muslimer For Fred samarbejdet med den lokale afdeling af Ældre Sagen og Lions, der har hjulpet med løbskoordinering og vagter på ruten. Nusrat Djahan Moské blev bygget i 1966-67 som den første moské i Norden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik