Museumsdirektør i Roskilde vil sælge værdiløse museumsgenstande

Genstande uden eller med næsten ingen museumsværdi havner alt for ofte på museum. Men museerne drukner i de ligegyldige genstande.

Han vil gerne sælge, men der skal et opgør med lovgivningen til.

Sådan lyder det fra Roskilde Museums (ROMU) direktør, Frank Birkebæk, der er træt af de overflødige effekter, der fylder magasinerne op.

Museumslovgivningen fastslår nemlig, at når en genstand først er blevet museumsgenstand, så er den det for altid. Det skriver Dagbladet Roskilde lørdag. 

Roskilde Museum
Roskilde Museum
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

- I museumsverdenen har vi jo samlet ind og registreret i mange, mange år, uden at have en national strategi, siger Frank Birkebæk til Dagbladet Roskilde og fortsætter:

- Vi har magasiner, som bugner af genstande, som aldrig vil finde vej til en museumsudstilling, fordi de er i for ringe fysisk stand, og fordi der simpelthen knytter sig for lidt historie til den konkrete genstand, og vi har lignende genstande med større historisk værdi. Derfor må vi have et opgør med tanken om, at vi ikke kan skille genstande fra.

Direktøren mener selv, at halvdelen af genstandene i Roskilde Museums magasiner kan afregistreres. Og så skal genstandene enten retur til de rette ejere, eller overdrages til en fond, der kan sælge de mange effekter.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere