Museumsdirektør før truende stormflod: "Jeg er nervøs"

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er i farezonen, når der tidligt tirsdag morgen er varslet voldsomt forhøjet vandstand i Roskilde Fjord

Julefreden er til at overskue for Tinna Damgaard-Sørensen, der er direktør for Vikingeskibsmuseet i Roskilde.  For vejrmeldingingerne og vandstandsprognoserne peger i højere og højere grad mod vandstande, der kan blive alvorlige for et stort antal husejere i Jyllinge - og for Vikingeskibsmuseet og Museumsøen i Roskilde.

-Jeg er nervøs. Jeg er skidenervøs, for at sige det ligeud, lyder det fra Tinna Damgaard-Sørensen, da TV 2 Lorry fanger hende 1. juledag.

Videoen over artiklen her viser, hvor voldsomt det gik for sig undr stormen Bodil 4-7. december 2013.

quote Jeg er nervøs. Jeg er skidenervøs!

Tinna Damgaard-Sørensen, direktør Vikingeskibsmuseet

Hun forklarer, at museets medarbejdere holder møde tidligt mandag morgen. Her skal der lægges vagtplaner for det følgende døgn.

-Vi vil være til stede på museet hele natten, og afhængig af, hvordan det udvikler sig, så skal vi i gang med at etablere en række afværgeforanstaltninger.

Vikingeskibsmuseet var meget tæt på at bukke under for vandmasserne, da stormen Bodil slog til for tre år siden. Her pressede enorme vandmængder sig op mod museets store vinduesparti ud mod fjorden, og det er blandt andet det, der skal beskyttes. 

-Det er selvfølgelig svækket efter sidste gang. Derfor sætter vi plader op foran hele vinduespartiet, så det kan tåle et højere pres. Derudover så er der allerede etableret pumpebrønde, så hvis der trænger vand ind i selve museet og vikingeskibshallen, så kan vi komme af med det igen, siger direktøren.

Hun har ikke glemt det skræmmende døgn, da Bodil slog til, og fjorden bare steg og steg.

-Der var slemt. Det var rigtig slemt.  Det eneste gode denne gang er, at nu er vi langt bedre forberedt, siger hun.

 

 

I ventetiden sidder hun og holder øje med vandstandsprognoserne fra DMI.

-Og det kan jeg garantere, at vi er flere, de gør, siger hun

Ifølge DMI ventes der tidligt tirsdag morgen vandstande på 150 til 170 centimeter over det normale.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik