Museum vil kopiere sit gude-fund

Der er bud efter Roskilde Museums stolthed, den lille sølvfigur »Odin fra Lejre,« der sidste år blev fundet i Gl. Lejre. Derfor påbegynder museet i næste uge arbejdet med at få fremstillet en 100 procent nøjagtig kopi af den blot to centimeter høje figur, skriver DAGBKLADET Roskilde.
- Vi har fra forskellig side modtaget henvendelser fra steder, som gerne vil udstille Odin. De kan ikke få originalen, men vi kan i stedet tilbyde dem en kopi, siger formidlingsinspektør på Roskilde Museum, Martin Borring Olesen.
Kopieringen vil samtidig kunne dække et andet behov: flere af museets besøgende har efterspurgt souvenir-produkter, og dem vil det også være muligt at fremstille fremover.
- Endelig ligger der også et sikkerhedsmæssigt aspekt i det. Odinfiguren er et af de flotteste nordiske oldtidsfund, som er dukket op af jorden i de senere år, og ved at få lavet en helt præcist kopi af den, så sikrer vi, at man vil kunne studere den, hvis den originale figur en dag skulle forgå. Ligesom man i dag kan se »Guldhornene,« selv om de originale blev smeltet om i 1800-tallet, siger Martin Borring Olesen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik