Museum skaffer sjældent Købke-maleri: Kun udstillet én gang før

Den Hirschsprungske Samling har med støtte fra fond og styrelse indkøbt et sjældent værk af guldaldermaleren Christen Købke.

Christen Købke: To læsende børn. Kunstnerens søn Peter og søsterdatter Cecilie Feilberg, gift Gottlieb, 1845, Olie på lærred, 43x49 cm. Foto: Den Hirschsprungske Samling

Med økonomisk støtte fra Ny Carlsbergfondet og Slots- og Kulturstyrelsen er det lykkedes kunstmuseet Den Hirschsprungske Samling at erhverve sig lidt af et fund.

Værket To læsende børn af den danske guldaldermaler Christen Købke er således blevet indkøbt af det københavnske kunstmuseum.

Maleriet er et dobbeltportræt af kunstnerens søn Peter og søsterdatteren Cecilie Feilberg og stammer fra 1845.

- Vi glæder os meget over, at Christen Købkes værk fremover vil være en del af museets samling, siger Gertrud Oelsner, direktør for Den Hirschsprungske Samling, i en pressemeddelelse.

Læs også Nyt museum i København modtager millioner fra Mærsk-fonden

Kun udstillet én gang før

Maleriet fra den fremtrædende kunstner er ellers et sjældent syn for det offentlige øje.

Siden 1912 har det blot været udstillet én gang før, hvilket var sidste år, da Den Hirschsprungske Samling havde værket til låns.

Ellers har det prydet væggen et sted i udlandet som privateje.

Derfor har museet da også svært ved at skjule sin begejstring over tilføjelsen fra den toneangivende maler.

- Dobbeltportrættet viser en side af Købke, som ikke er repræsenteret på Den Hirschsprungske Samling, nemlig barneportrætterne, som ellers står centralt i hans produktion, siger Gertrud Oelsner.

Skulle man få lyst til at beskue værket, så er det muligt fra på onsdag - den 26. september - når værket opsættes på museet.

Læs også Folk forstår ikke kendt museums navn: Nu får det et nyt

Christen Købke: To læsende børn. Kunstnerens søn Peter og søsterdatter Cecilie Feilberg, gift Gottlieb, 1845, Olie på lærred, 43x49 cm. Foto: Den Hirschsprungske SamlingTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik