Munkenes Nordsjælland fortalt for millioner

Esrum Kloster kaster 17 millioner efter et formidlingsprojekt, der skal gøre stedet til dét kulturelle fyrtårn i Nordsjælland, der fortæller klostres, munkes og ridderes historie året rundt.

Men det skal langt fra være en opgradering på traditionel museumsvis. Derfor er direktør Thomas Thulstrup og stedets bestyrelse klar til et projekt fyldt med kreative løsninger, tanker uden for boksen og moderne teknologi. Fire bureauer har netop præsenteret deres bud på projektet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er i hvert fald nogle af dem, som har en god forståelse for, hvad vi har behov for. Der er ikke nogle af forslagene, der er så klar, at vi lige kan trykke på knappen. Men der er et rigtig godt udgangspunkt, siger direktøren.

Uden at ville afsløre for meget, fortæller han, at bureauerne har fremlagt meget forskellige forslag, der også får Esrum klosters folk til at »dreje skiven« og se anderledes på formidlingen. Blandt andet med forslag om teater og digitale løsninger.

- Vi har ikke en grundlæggende fortælling om klosterets betydning i Danmark, hvad det betød, at klostrene nedsatte sig i det, der dengang var Udkantseuropa, siger direktør Thomas Thulstrup til Frederiksborg Amts Avis .

Han synes, det er vigtigt at få formidlet, at klostrene var en ressource med store landbesiddelser - i et Munkenes Nordsjælland, før der var tale om et Kongernes Nordsjælland.

I løbet af få dage har han og bestyrelsen afgjort, hvem der skal formidle kreativt og være med til at lokke flere gæster til.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik