Multihal, skøjtehal og svømmehal: Syv anbefalinger i det aktive Rødovre

Rødovre Kommune byder på en masse indendørs aktiviteter, hvor du bl.a. kan stå på skateboard i Multihallen eller svømme en tur i Vestbad.

Inden længe har TV 2 Lorrys sommerserie 'Oplev Lorryland' været rundt i samtlige 34 kommuner i Lorrys sendeområde. Det betyder, at hver eneste kommune i Lorryland snart er blevet en rød "TV 2 Lorry anbefaler"-sten rigere.

I sommerserien har vi fået borgmestre og lokale ildsjæle til at komme med deres bedste bud på, hvad man absolut bør opleve, hvis man tager turen til deres område.

'Oplev Lorryland' er nu kommet til Rødovre Kommune, der byder på alt fra skøjteløb og skateboarding til museumsbesøg og maveplaskere.

Rødovre Skøjte Arena
Spænd skøjterne og hop ud på i isen i Rødovre Skøjte Arena. Skøjtearenaen, der har åbent for offentligt løb, er en af Danmarks største haller. På isen bliver der hovedsageligt spillet ishockey, hvor ’Rødovre Mighty Bulls’ har hjemmebane. I arenaen, som kan rumme 3.500 tilskuere, bliver der også dyrket kunstskøjteløb.

Læs mere her. 
 

Rødovre Skøjte Arena har 2.000 sidepladser og 1.500 ståpladser.

Multihallen
Vi smider nu skøjterne, ifører os et par gummisko og kører videre til Multihallen, som er den næste anbefaling i rækken. Multihallen er en skatepark med bredt gulv og høje ramper, hvor du både kan stå på rulleskøjter, skateboard og løbehjul.

Multihallens skater-stemning er omkranset af bygningens vægge, der fremstår som en stor farvepalet af graffiti. Her har alle besøgende mulighed for at sætte deres signatur med spraymaling. Få en fornemmelse af skateparkens atmosfære i videoen øverst i artiklen.

Læs mere her.

Stadionparken
Fra skatepark til naturpark. Tempoet er nu sat helt ned, og vi kan dermed tage et par rolige skridt hen imod vores tredje anbefaling – Stadionparken. Stadionparken er et rekreativt område med store træer og en flot sø.

Den grønne park, der er placeret i et meget tæt bebygget område, bliver brugt som et åndehul fra hverdagens stress og jag, hvor særligt den nordlige del af parken er velbesøgt.

Læs mere her.
 

Stadionparken blev fredet tilbage i 1949.

Vestbad
Vi hopper videre fra Stadionparken og direkte ned i det varme bassin hos Vestbad. Vestbad er et idrætsanlæg, der ligger på grænsen mellem Rødovre og Brøndby Kommune. Anlæggets helt store attraktion er svømmehallen. Her kan du bruge timer på at suse rundt i den sjove vandrutsjebane eller springe ned i dybvandsbassinet fra den opsatte klatrevæg. Udover svømmehallen har Vestbad også et fitnesscenter samt en afdeling for wellness og fysioterapi.

Læs mere her.
 

Vestbad har også et friluftsbad. Det er dog under renovation.

Oplevelsescenter Vestvolden
Ved de næste tre anbefalinger, vil vi svømme rundt i de historiske og kulturelle lag af Rødovre. Disse anbefalinger kommer fra borgmester Erik Nielsen (S), der lægger ud med at anbefale Oplevelsescenter Vestvolden.

Oplevelsescenteret er et tidligere militært anlæg fra koldkrigstiden, hvor du bl.a. finder Ejbybunkeren. I bunkerens labyrintiske gange rejser du tilbage i tiden og går på opdagelse i historien på en anderledes og ny måde via digitale og interaktive installationer.

Du kan også gå på opdagelse i den skønne natur og historie omkring Vestvolden. 

Læs mere her.

Oplevelsescenteret har også en café, hvor der sælges is, drikkevarer og hjemmebagt kage.

Kulturhuset Viften
Kulturhuset Viften har masser at byde på. Stedet er altid garant for gode koncerter, teaterstykker og stand-up shows, men du kan også bruge en aften foran det hvide lærred i Viftens biograf, hvor du kan spise dig mæt i slik og popcorn. Efter endt forestilling har du mulighed for at snuppe et glas vin eller en kold øl i kulturhusets café.

Læs mere her.
 

I Kulturhuset Viften er der masser af oplevelser i vente.

Heerup Museum
Heerup Museum er et lille museum, der rummer en unik samling af Henry Heerups malerier, grafik, tegninger og skulpturer. Museet er placeret i Rødovregaard, som er den sidste store gård, der er tilbage fra den gamle Rødovre landsby. Ved museet er der en lille café, en museumshave og en brostensbelagt gård.

Læs mere her.
 

Museet er blevet etableret på baggrund af en større donation af værker og personlige genstande fra kunsterens enke, Marion Herrup.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik