Multihal bremset af store vandmængder

Ved udgravningen til den kommende multihal ved FrederiksborgCentret har der dannet sig en kæmpe sø, der forsinker byggeprocessen.

Ved byggeriet af den kommende multihal ved FrederiksborgCentret er vandet strømmet til i en sådan grad, at byggeriet nu fuldstændig er stoppet. Det forsinker og fordyrer byggeriet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tilsyneladende har man under byggeriet ramt grundvandet. Ifølge FrederiksborgCentrets direktør, Carsten Larsen, har man gravet otte meter ned i forhold til parkeringspladsen, og vandet står fire meter dybt.

Byggeriet kan blive forsinket

Ifølge planen skulle multihallen stå færdig til foråret 2019, men vandmasserne kan godt komme til at forsinke byggeprocessen. 

- Der bliver ikke lavet noget lige nu. De kører det sidste jord væk, ellers er byggepladsen stille, siger Carsten Larsen til Frederiksborg Amts Avis.

Multihallens kælder skulle have været støbt færdig i december, men det når man ikke nu, oplyser han.

Geologiske undersøgelser i gang

Carsten Larsen har endnu ikke overblik over, hvad forsinkelsen koster. Men det står klart, at der er tale om "en masse penge". Han tror dog ikke, at det vil komme til at gå ud over den kommende multihal.

I øjeblikket er man ved at undersøge årsagen, og hvad man kan gøre for at løse problemet.

- De lokale folk siger, at vi har ramt udspringet af Pøle Å. Det har jeg ikke forstand på. Men jeg kan se, at der kommer en masse vand. Vi er i gang med at få lavet geologiske undersøgelser og beregninger af, om vi kan pumpe noget ud i moseområdet bag ved. Vi håber, vi kan pumpe noget ud der og resten ned i undergunden, siger Carsten Larsen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere