Mulig strejke kan lamme færgetrafikken fra Helsingør

Rederi har frist til fredag for at tegne ny overenskomst med cateringpersonalet ombord. Overholdes fristen, risikerer færgetrafikken at blive lammet.

Rederiet HH Ferries har indtil i morgen fredag til at tegne ny overenskomst med de cirka 30 cateringansatte på færgen Tycho Brahe, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg.

quote Vi kan ikke acceptere, at de ansatte i cafeteriaerne på Tycho Brahe skal arbejde på ringere vilkår end på de øvrige færger

Ronny Iversen, næstfmd. 3F Nordsjælland Øst

Så klar lyder beskeden fra Fagforeningen 3F, der kræver en ny overenskomst, efter rederiet forsøgte at tegne en særskilt overenskomst med Dansk Metal Maritime Afdeling, der kun dækkede cateringpersonalet på Tycho Brahe.

Aftalen om overenskomst blev imidlertid afvist af Arbejdsretten. Ifølge Frederiksborg Amts Avis slog Arbejdsretten fast, at de ansatte cafeteriaet skulle organiseres under 3F. 

- Vi kan ikke acceptere, at de ansatte i cafeteriaerne på Tycho Brahe skal arbejde på ringere vilkår end på de øvrige færger, siger Ronny Iversen, der er næstformand i 3F Nordsjælland Øst, til Frederiksborg Amts Avis.

De danske ansatte i færgelejerne, søfolk og ansatte i cafeteriaerne på færgen Hamlet og færgerne Mercandia er lige nu organiseret under 3F og på 3F-overenskomster.

Forhandlingerne mellem 3F og HH Ferries er imidlertid gået så meget i hårknude, at fagforbundet nu varsler strejke, hvis ikke rederiet før klokken 16 fredag tilkendegiver, at de ønsker at forhandle overenskomst. 

Strejke kan lamme færgetrafik

Bliver strejken aktuel, rammer strejken i første omgang cafeteriaet, hvorefter sympatikonflikter fra andre forbund kan være med til at lamme færgetrafikken fuldstændig.

Af Facebooksiden 3F PSHR Søfart fremgår det, at der allerede foreligger en konfliktplan for Tycho Brahe-konflikten.

- I den kommende tid vil medlemmerne i hele HH Ferries Group og de mange sympatisører modtage materiale, der oplyser om konfliktgrundlaget og planerne for konflikten, står der blandt andet i et opslag på siden. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik