Mulig racismesag: Fodboldkamp stoppet på grund af abelyde

Fremad Amager skal undersøge, om der blev råbt abelyde mod spillerne, da klubben slog FC Midtjylland ud af pokalturneringen torsdag aften.

Torsdagens sensation på Sundby Idrætspark, hvor 1. divisionsklubben Fremad Amager slog de forsvarende pokalmestre FC Midtjylland ud af pokalturneringen, har fået et alvorligt efterspil.

DBU's disciplinærinstans, der blandt andet har mulighed for at sanktionere klubber for episoder på tilskuerpladserne, har nemlig bedt Fremad Amager om at undersøge, om der blev råbt abelyde mod spillerne fra tilskuerpladserne.

quote Det hører ingen steder hjemme. Vi har også spillere fra hele verden. Sådan gør vi ikke her.

Michael Jahn, administrerende direktør, Fremad Amager

Det er kampens dommer, Benjamin Willaume-Jantzen, der har indberettet episoden til DBU.

Han stoppede kortvarigt kampen på grund af tilråbene og har efterfølgende indberettet tilråbene til DBU.

Det ærgrer den administrerende direktør, Michael Jahn.

- Det er malurt i bægeret at skulle arbejde med sådan en sag her oven på sejren. For det er stort at slå de forsvarende mestre ud af pokalturneringen efter en kamp, hvor vi har oplevet en fantastisk opbakning fra fansene. Men vi har nultolerance over for racisme i Fremad Amager og skal til bunds i den her sag, siger administrerende direktør, Michael Jahn.

Medarbejderes oplevelser del af undersøgelse

Fremad Amager skal nu i gang med at tale med de ansatte, frivillige og de sikkerhedsfolk, der har været ved det område på stadion, hvor der blev råbt abelyde.

Michael Jahn har endnu ikke taget stilling til, hvilke konsekvenser det får for den eller de pågældende tilskuere, såfremt abelydene har fundet sted.

- Fakta skal på plads, før vi forholder os til det spørgsmål, siger han.

Det er fortsat uvist, hvis holds fans, der råbte abelyde.

- Det hører ingen steder hjemme. Vi har også spillere fra hele verden. Sådan gør vi ikke her, og det er ikke normalt et problem, siger Michael Jahn.

Turen går til Jylland

I den fjerde runde af pokalturneringen møder Fremad Amager enten Thisted FC eller AC Horsens på udebane.

- Som vi har set, sker der noget særligt med holdene, når de mødes i pokalturneringen. Du kan bare se, hvor store problemer Brøndby IF og FC København havde med at gå videre. Jeg mener, vi har gode chancer, men der er ingen lette kampe, siger Michael Jahn.

Pokalfinalen skal spilles den 21. maj.

Det bliver dog ikke i Parken, da Det Europæiske Fodboldforbund på grund af EM-slutrunden har råderet over den danske nationalarena.

Fremad Amager fejrede sejren torsdag på denne måde:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik