Mudder og firhjulstrækkere: Syge børn fik stor oplevelse

Lørdag var børn med livstruende sygdomme inviteret til en oplevelsesdag udenfor de vante rammer. Dansk Land-Rover Klub havde arrangeret terrænkørsel.

For 9. gang  løb en oplevelsesdag for børn med livstruende sygdomme af stabelen i samarbejde med Dansk Land-Rover Klub. 

Arrangementet blev skudt igang ved Garderkasernen i Høvelte ved Birkerød, og der var både masser af biler med store dæk og masser af børn, der gerne ville have en tur.

Op mod 800 gæster havde taget turen til det nordsjællandske, hvor 100 Land-Rovers stod klar til at give en tur.

Formålet med oplevelsesdagen er at give børn med livstruende sygdomme og deres familier en fridag fra de vante omgivelse, der for mange byder på hospitalssenge, hvide vægge og den velkendte hospitalsduft.

I dag blev de sterile rekvisitter byttet ud med en støvet ditto, da den nordsjællandske afdeling af Dansk Land-Rover Klub gav de syge børn én på opleveren på Forsvarets kasserne i Høvelte.

- Det går ud på at give familier med rigtig syge børn en rigtig god dag - en oplevelse, så de kommer ud af deres almindelige dagligdag, siger arrangøren Morten Frederiksen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er for alle børn med en alvorlig sygdom. De kan få en oplevelse, som de ikke får i deres dagligdag.

- Vi har en familie, der har fortalt, at sønnen, som havde været med året før, havde sagt til sin mor: "til næste år skal jeg ikke med til London - jeg skal ud og køre Land-Rover."

Medlemmer af firhjulstrækker-klubben stillede selv de terrængående biler til rådighed i det militære øvelsesterræn, hvor også forsvaret gav en smagsprøve på deres terrængående udstyr.

En lang række sponsorer stod bag konceptet, der også involverede Forsvaret, Nordsjællands Brandvæsen og Hospitalsklovnene.

- Så vi får at vide, at de har en fantastisk dag. En dag, hvor børnene kommer ud og ikke behøver at tænke på, at de er syge, at deres familier og deres søskende ikke behøver at tænke på, at de er syge, siger Morten Frederiksen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik