Movia-kritikere glæder sig over kovending

Den seneste tid har kritikken haglet ned over Movia, der nu har bøjet sig for presset og genindfører busplanerne.

- Jeg er meget glad, for jeg synes, det var en meget dårlig beslutning af Movia at fjerne rute- og køreplanerne.

Sådan lyder det fra De Konservatives Gruppeformand i København, Jakob Næsager, (K), oven på nyheden om, at Movia onsdag eftermiddag på et møde har valgt at omstøde deres egen beslutning om at fjerne ruteplanerne fra busstoppestederne og køreplanerne inde i busserne.

Jakob Næsager er dog stadig utilfreds med den måde sagen er blevet håndteret af Movia og Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

- Man har siddet i lukkede bestyrelseslokaler og truffet en beslutning, så jeg synes Movia i den her sammenhæng har glemt at lytte til, hvad der rører sig udenfor. Men respekt for at de vælger at gøre beslutningen om, siger han til TV 2 Lorry.

- Jeg er dog stadig skuffet over, at overborgmesteren ikke reagerede, da busplanerne blev pillet ned. Movia er ejet af Københavns Kommune, så selv om de ikke har besluttet at sætte nye køreplaner op, så er det ikke ensbetydende med, at kommunen ikke skulle gøre det, da den er ansvarlig for, hvad der hænger på vores busstoppesteder, siger Næsager.

Yderkommune: Tag os med på råd næste gang

I Gribskov har man også været særdeles utilfredse med Movias beslutning indtil omstødelsen i dag.

Yderkommunen har kun få busafgange, og med mange børn og ældre, som tager bussen, og som måske ikke ejer en smartphone, har det været problematisk.

Dertil kommer, at der er steder i Gribskov, hvor det rent teknisk slet ikke er en mulighed at bruge mobilen.

- Vi er utrolig glade for den nye beslutning, for køreplanerne har en kæmpe betydning for vores borgere, der benytter sig af busserne, siger Pernille Søndergaard fra Nyt Gribskov, som er formand for udvalget for Udvikling, By og Land.

Hun ønsker for fremtiden, at Movia tager kommunerne med på råd, når der skal laves større ændringer.

- Hvis man laver ændringer, der er så markante, så ville det til en start være en god idé, hvis vi ude i kommunerne fik mulighed for at give vores mening til kende, før man træffer en beslutning.

- I bund og grund tænker jeg, at Movia har lært af det her. Måske er der ændringer, hvor man fra Movias side tænker, at det er en lille ting, men som kan have store konsekvenser ude omkring, siger Pernille Søndergaard til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik