Mountainbike-ræs og museumsbesøg: Rudersdal har lidt for enhver smag

Få sved på panden på et af Danmarks bedste mountainbike-spor eller udforsk Frederik VII's unikke grotte i Skodsborg. Her er fem anbefalinger til, hvad du kan opleve i Rudersdal Kommune.

TV 2 Lorry har gennem sommeren været rundt til over 30 kommuner for at opsnuse de bedste tips og anbefalinger til, hvad man skal bruge sin sommer på.

Til det har vi fået borgmestre og lokale ildsjæle til at kommer med deres bud på, hvad man bør besøge i lige netop deres kommune.

Vores tur rundt i landet lakker dog mod enden, og vi tager efterhånden hul på de sidste af 34 kommuner i Lorrys sendeområde. Vi har denne gang taget turen til Rudersdal Kommune – en kommune, der bl.a. byder på hurtige cykelture i den herlige natur.

Rude Skov

Vi starter i Rude Skov, hvor man med et par beslutsomme træd i pedalerne, nemt kan komme på en lille flyvetur. Flyvturen fås på en af Danmarks bedste mountainbike-spor, som netop er placeret i Rudeskov.

Her finder du udfordrende hop og skarpe nålesving, som frit kan benyttes af alle mountainbike-kørere. Hvad end det er første gang, du træder rundt i et par mountainbike-pedaler, eller du har flere års erfaring med at køre på den fjedrende cykel med brede dæk, betyder intet – der er udfordringer for alle, og de erfarne kørere er klar til at hjælpe alle de nyankomne.

Husk dog cykelhjelm, når du begiver dig ud på ruten. Du kan hurtigt få en uventede flyvetur.

Der er selvfølgelig også en masse andet, du kan bruge tid på i Rude Skov. Det kan du læse meget mere om her.

Oplev adrenalinen suse rundt i kroppen på mountainbike-sporet i Rude Skov

Frederik VII's grotte

Med mountainbike-pedalerne hjulende under fødderne cykler vi nu et par historiske kilometer tilbage i tiden. Her sætter vi cyklen og slår støttebenet ud ved Frederik VII's grotte.

Grotten, der ligger højt hævet på Skodsborgbakken, blev opført af Frederik VII i 1853. Dengang blev grotten ofte benyttet ved festlige lejligheder, men den daværende konge fandt også plads til at nyde grotten og den tilhørende udsigt i sit eget selskab, hvor han både drak kaffe og røg pibe. Grotten er bygget som en drypstenshule, hvor størstedelen af den består af kildekalk.

Du kan se og læse mere om grotten her.

En grotte som denne var meget populær i de romantiske haver i Midteuropa. Her hentede Frederik VII inspiration. 

Gl. Holtegaard

Vi springer fra den unikke, kongelige grotte til den prægtige Gl. Holtegaard. Gl. Holtegaard er en kunsthal i Gammel Holte, som er omkranset af en smuk barokhave. Stedet er skabt af arkitekt Lauritz de Thurah, der også er arkitekten bag Vor Frelser Kirkes spir og Eremitageslottet.  

Gl. Holtegaard er bestemt et besøg værd. Det påpeger borgmester Jens Ive og understreger, at der ved Gl. Holtegaard er oplevelser for hele familien – herunder Vedbækfundene, som er udstillet på det tidligere landsted.  

Læs mere her.

Gl. Holtegaard bærer præg af en smuk barokarkitektur.

Vaserne

Rudersdal rummer også sande naturperler. Her kan kommunen bl.a. bryste sig af naturområdet Vaserne – et internationalt beskyttet naturreservat. Vaseren består af ca. 86 hektar våd-, mose- og engområde, hvor der gennem tiden er iagttaget over 150 forskellige fuglearter. I området er der placeret et udsigtstårn samt et fugleskjul, hvor du snildt kan bruge timer på at studere det rige fugleliv.

Læs mere her.

Vaserne i Rudersdal Kommune er en vaskeægte naturperle. 

Næsseslottet

Den sidste anbefaling fra Rudersdal Kommune lander på Næsseslottet – det storslåede slot ved Furesø. Slottet blev opført i 1881 af storkøbmanden Frédéric de Coninck. Storkøbmanden var dengang Danmarks rigeste mand, hvilket gjorde, at han netop kunne anlægge et så skønt et sted.

Næsseslottet er placeret i Danmarks første romantiske have, hvori eksotiske træer, snoede stier og flotte udsigtspunkter danner rammerne om denne prægtige anbefaling.

Nær Næsseslottet finder du et monument, der er rejst til ære for handel og søfart. Monumentet kaldes for ’godsejernes frihedsstøtte’, og den blev rejst af storkøbmand Frédéric de Coninck. Ved dette monument er den røde ”Lorry anbefaler”-sten placeret.

Se placeringen af den røde ”Lorry anbefaler”-sten her.

Næsseslottet er i dag et privat kontorhotel.
Næsseslottet er i dag et privat kontorhotel.
Foto: Mogens Ladegaard - Ritzau Scanpix

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik