Motorveje: Minister holder pengekasse på klem

Trafikministeren afviser at have lukket pengekassen, når det gælder nye motorveje i Nordsjælland.

Vi har ikke penge nok, men intentionerne er gode nok. Omtrent sådan lyder det fra trafikminister Hans Christian Schmidt, Venstre, når det drejer sig om mere motorvej i Nordsjælland.

Udmeldingen kommer efter, at seks nordsjællandske borgmestre mandag overfor TV 2 Lorry kaldte det et løftebrud, at politikerne på Christianborg tilsyneladende har droppet planerne om at færdiggøre motorvejene til Hillerød og Frederikssund.

Et nyligt eftersyn i statskassen viser, at der mangler otte milliarder kroner frem mod 2020, men ministeren vil ikke aflyse eller afvise, at der kan komme mere motorvej til nordsjællænderne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi er en lille regering med 34 mandater. Vi bestemmer ikke, hvordan de statslige trafikinvesteringer skal laves. Det afgøres i en langt større kreds. For Venstres vedkommende kan jeg sige, at vi synes, at projekterne i Nordsjælland er vigtige, ellers ville vi heller ikke stå bag det arbejde, der lige nu er i gang på Helsingør-motorvejen, med den ny bro ved Frederikssund og den vedtagne anlægslov for sidste del af Frederikssund-motorvejen, siger Hans Christian Schmidt til Frederiksborg Amts Avis.

Ministeren påpeger, at man ikke vedtager en anlægslov for sjov.

- Selv om der ligger en vedtaget anlægslov, kan jeg dog ikke som minister sige, hvornår en vej så bliver bygget. Men det er ikke det samme som at projektet så er aflyst, og man vedtager i øvrigt ikke en anlægslov, hvis man ikke har et ønske om at gennemføre et projekt, siger Hans Christian Schmidt til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere