Foto: TV2/Lorry

Moské-byggeri på Amager rykker ikke nærmere

Planerne om en moské på Amager er faktisk ikke rykket nærmere en realisering med Københavns Kommunes vedtagelse af en lokalplan for området, som blev vedtaget torsdag aften. Snarere tværtimod, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad i sin mandags-udgave.

Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation sagde ellers ja til planerne om en ny moské ved Njalsgade på Islands Brygge. Alle partier på nær Dansk Folkeparti udgør flertallet for den "historiske beslutning", som det hed i en pressemeddelelse.Men virkeligheden ser anderledes ud. Hvor man ved juletid vedtog en samlet lokalplan for et stort kombineret bolig, fritids- og erhvervsbyggeri på op til 124.000 kvm, inklusive en moské, så ser planen nu lidt anderledes ud.
- Faktisk er vi nu gået fra en lokalplan, der blandt andet indeholdt en moské som en del af de i alt ca. 124.000 kvm, til at man nu har vedtaget en plan, der giver mulighed for at bygge en moské, og det er langt fra sikkert, at der bliver bygget én, siger Anders Bo Bach fra Bach Gruppen A/S, der ejer grunden, som hele det store projekt skal bygges på.
- Vi er endnu ikke færdige med at undersøge, hvordan en moské vil indvirke på det store byggeri, og desuden skal der jo skaffes finansiering til byggeriet af moskéen, og mig bekendt er det langtfra på Han tilføjer, at der i vedtagelsen er en indbygget frivillighed, der betyder, at bygherren - Bach Gruppen - ikke er bundet til at opføre en moské. Dette skal kun ske, hvis det muslimske samfund kan skaffe finansiering til et projekt.
- Jeg vil betragte det som yderst tvivlsomt, om der overhovedet kommer en moské i området, siger han.