Mor til offer for børnelokker: "Vi kan ikke være bange hele tiden"

14 gange har borgere i Jyllinge de seneste par måneder anmeldt en børnelokker til politiet. Mandag aften afholdt politiet borgermøde for igen at skabe tryghed i i byen.

I flere måneder har forældre og børn i og omkring Jyllinge levet med en nagende nervøsitet for en mulig børnelokker i en varevogn.

quote  I takt med at manden trak i hans arm, væltede min søn bagover og sparkede og ramte manden i skridtet.

Bettina Bahrs, mor til en ti-årig drenge, der har mødt en børnelokker

Der har nemlig været mellem 10 og 14 anmeldelser om en børnelokker i byen bare inden for de seneste par måneder. Det fik 500 forældre til at møde op til borgermøde med politiet og Roskilde Kommune mandag aften.

- Det antal anmeldelser har givet anledning til en vis utryghed i Jyllinge-området. Målet med mødet er at få spredt lidt tryghed og få oveblik over, hvad der er foregået, siger Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Senest blev en dreng antastet på legepladsen på Jyllinge Skole. 

10-årig sparkede børnelokker i skridtet og flygtede

Bettina Bahrs, der er mor til en ti-årig dreng, der blev udsat for en børnelokker i en varevogn i Viby Sjælland, var til stede ved aftenens borgermøde. Hun husker tydeligt sin søns fortælling om børnelokkeren: 

- Min søn var på vej hjem fra tennis, og han var 200 meter væk hjemmefra. Så kom der en hvid varevogn kørende, som trak op ved siden af ham. Manden steg ud og gik hen imod min søn. Han tog fat i min søns arm og forsøgte at hive ham ind i varebilen, fortæller hun. 

quote Vi skal jo videre, og vi kan ikke gå rundt og være bange hele tiden. Så kommer vi ikke ud af døren.

Bettina Bahrs, mor til en ti-årig dreng, der har mødt en børnelokker

- I takt med at manden trak i hans arm, væltede min søn bagover og sparkede og ramte manden i skridtet, så han slap grebet. Så løb min søn hjem til  mig, fortæller Bettina Bahrs.

Politiet råder forældrene til at være rolige og rationelle og tale med deres børn. Det forsøger Bettina Bahrs også derhjemme: 

- Vi prøver at lægge låg på det derhjemme. Vi skal jo videre, og vi kan ikke gå rundt og være bange hele tiden. Så kommer vi ikke ud af døren. Det går også bedre derhjemme. Min søn er stadig mærket af det, men det går den rigtige vej, fortæller hun. 

Politiet mistænker flere mænd

Politiet behandler sagen som højeste prioritet. Men mener ikke, at det er den samme mand, der står bag alle episoderne.

- Der er meget stor variation af signalementerne, og det samme gælder beskrivelserne af biler og den måde, som de har lokket børnene på, siger Michael Flemming Rasmussen.

quote Børnene har indtil nu været fornuftige. Hvis der sker noget, river de sig løs, stikker af og melder det til en voksen.

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han husker forældrene på, at det sker meget sjældent, at en børnelokker krænker børn. Og så roser han børnene: 

- Børnene har indtil nu været fornuftige. Hvis der sker noget, river de sig løs, stikker af og melder det til en voksen, siger han.

En mistænkt har været anholdt i sagen, men politiet efterforsker stadig og vil derfor ikke kommentere sagens detaljer. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik