Mor til dreng med autisme bakker op om opsigtsvækkende opsigelse

Maren Grosen bakker op om forældrebeslutning om at opsige samarbejdet med Københavns Kommune. Hendes egen søns sagsbehandling har "sejlet" i ti år, mener hun.

Forældrenes repræsentanter i Forældrerådet under Borgercenter Handicap i Københavns Kommune har valgt at opsige deres mandat, og det møder forståelse fra Maren Grosen.

Hun er mor til en handicappet dreng og har selv oplevet frustrationer i samarbejdet med kommunen.

Maren Grosen har tilmed tidligere været en del af Forældrerådet, der havde til formål at sikre borgerne indflydelse på centerets arbejde.

- Jeg gik i sin tid ind i det i den tro, at vi skulle snakke om tingene og finde de bedste løsninger. Men nu har man fundet ud af, at Borgercenter Handicap ikke lever op til deres egen beslutning om, at der skal være én sagsbehandler per borger. Så taler man ikke samme sprog. Så har man ikke den samme præmis. Hvis man ikke kan tale ærligt sammen, hvorfor skal man så tale sammen, siger Maren Grosen. 

Siden 2009 har hun selv oplevet store udfordringer i samarbejdet med Københavns Kommune om sønnen Aslak, der er diagnosticeret med autisme og ADD.

Sidder hjemme

19-årige Aslak fik sin diagnose, da han var fire år. Dengang modtog familien ifølge Maren Grosen den nødvendige hjælp. Men siden 2009 har der været mange sagsbehandlere, der har arbejdet med Aslaks sag, og det har ifølge Maren Grosen haft store konsekvenser.

- Han sidder hjemme på sit værelse for nedrullede gardiner på daglig basis. Han har måtte droppe ud af gymnasiet i foråret med massiv stress. Vi bor på Nørrebro, og i øjeblikket kan han stort set ikke overskue at gå uden for en dør alene, siger Maren Grosen.

- Her taler vi om en højtbegavet dreng, som opfører sig som en lille sommerfuglelarve i en pubbe, fordi det pres vi har udsat ham for i mange år, er for meget for ham.

Samarbejde har sejlet i ti år

Samarbejdet med Københavns Kommune begyndte dog godt, da Aslak fik sin diagnose i 2005.

- Vi kom til et pionergruppeforløb for forældre til nydiagnosticerede børn, hvor vi var med til nogle læringsforløb. Det hjalp os dengang. Den konsulenthjælp kunne vi godt have brugt en gang til, for mennesker udvikler sig jo gennem livet, så nogle af de løsninger, vi fandt dengang, er ikke de rigtige længere, siger Maren Grosen.

- Vi brug for hjælp fra kommunen til at hjælpe os med at hjælpe ham. Nogle gange har vi fået ”hjælp”, men det har aldrig været den hjælp, vi efterspurgte, siger Maren Grosen.

Socialborgmester Mia Nyegaard har ikke haft mulighed for at stille op til interview om sagen fredag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik