Mor til bortførte danske børn løsladt

Moren til to bortførte børn blev anholdt, da hun ankom til Danmark med de to børn. Hun er blevet løsladt igen.

Den 43-årige Angelina Mathiesen vendte søndag hjem til Danmark med sine to børn. Kvinden har været internationalt eftersøgt, efter at hun i marts 2016 tog børnene på syv og fire år med sig til Brasilien.

Hun blev anholdt ved ankomsten til København.

Københavns Politi oplyser mandag, at kvinden stadig er sigtet for at have bortført børnene. Imidlertid vil hun ikke blive fremstillet for en dommer og krævet varetægtsfængslet.

Angelina Mathiesen, der har fået børnene med to forskellige fædre, mente ikke, at fædrene skulle have forældremyndigheden over børnene.

Hun har anklaget børnenes fædre for at have været voldelige og misbrugende. Men de danske myndigheder har hverken kunnet dokumentere vold eller overgreb.

I marts 2016 tildelte myndighederne den fulde forældremyndighed over det ældste barn til barnets far.

Det fik Angelina Mathiesen til at tage beslutningen om at bortføre de to børn ud af landet.

Siden har hun været eftersøgt og varetægtsfængslet i absentia, men politiet har ikke fundet det nødvendigt at kræve hende fængslet ved hjemkomsten.

Nu er det op til anklagemyndigheden at vurdere, om kvinden skal tiltales i sagen.

Angelina Mathiesen har medvirket i både danske og udenlandske tv-udsendelser, hvor hun har forsvaret beslutningen om at bortføre sine to børn.

Hun har søgt om asyl i Brasilien i marts 2017. Mens hendes sag er blevet behandlet, har hun haft midlertidig opholdstilladelse i landet.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik