Mor takker læge for at redde 6-årig datters liv

En læge på Hillerød Hospital reagerede hurtigt, da en 6-årig pige kom ind med symptomer på meningitis. Nu siger hendes mor tak.

For to år siden blev 6-årige Emilie indlagt på børneafdelingen på Hillerød Hospital. Hun havde op til indlæggelsen haft feber i fire dage, og familien troede, der var tale om influenza.

quote Jeg gav ham et brev og lidt chokolade og lakrids og fik sagt tak og fik sagt, at han er vores helt. For det er han herhjemme.

Rikke Ellegaard Rosendal

Men pludselig kunne feberen ikke slås ned, Emilie var usammenhængende og kunne ikke gå. 

På hospitalet bliver Emilie undersøgt af lægen Kasper Pilgaard. Han træffer hurtigt en række beslutninger, som ifølge Emilies mor, Rikke Ellegaard Rosendal, ender med at redde datterens liv. 

- Halvanden time efter Emilie kommer ind på hospitalet, er der taget så mange vigtige beslutninger. Hun er kommet forrest i køen, det er besluttet, at hun muligvis har meningitis, der bliver taget prøver uden bedøvelse for, at det skal gå hurtigere, og han (Kasper Pilgaard red.) laver telefonopkald, hvor man kan høre, at han er lidt hidsig, fordi der er ting, der skal gå stærkt, fortæller Rikke Ellegaard Rosendal. 

Lægen gjorde det fantastisk

Et par dage senere viste det sig, at 6-årige Emilie ikke havde meningitis. Hun havde derimod en hjernebetændelse, som også havde gavn af behandlingen, og 14 dage senere kom hun hjem fra hospitalet uden mén. Emilies mor, Rikke Ellegaard Rosendal, mener, at det skyldes Kasper Pilgaards hurtige beslutninger.  

- Man ser en mand, der skal have styr på ti mennesker i et lokale, en mor der er ude af den, et barn der er sygt og en kamp mod tiden. Det er fantastisk, siger Rikke Ellegaard Rosendal.

To år efter episoden har Rikke Ellegaard Rosendal skrevet en statusopdatering, hvor hun takker Kasper Pilgaard.

Se statusopdateringen her:

Han er vores helt

Rikke Ellegaard Rosendal har også takket Kasper Pilgaard personligt. 

- Jeg gav ham et brev og lidt chokolade og lakrids og fik sagt tak og fik sagt, at han er vores helt. For det er han herhjemme, siger Rikke Ellegaard Rosendal.

Kasper Pilgaard er stadig læge på børneafdelingen på Hillerød Hospital. Selvom det er to år siden, Emilie blev indlagt, husker han det stadig og sætter stor pris på de rosende ord.

- Man bliver utrolig stolt og glad, og det varmer, at en mor tropper op på børneafdelingen og på den måde giver udtryk for, at hun er glad for det, vi gør, siger Kasper Pilgaard.  

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik