Mor om 'Spark en rødhåret'-dag: Det gør ondt i hjertet

Facebook-begivenhed, der opfordrer til at sparke rødhårede, vækker forargelse.

'Spark en rødhåret'. Det er navnet på en Facebook-begivenhed, der har fået sindet i kog hos mange.

8.200 har siden torsdag tilmeldt sig begivenheden, der opfordrer til at sparke en rødhåret den 10. marts. På siden står kun ganske kort beskrevet, at man på den dag skal 'sparke den nærmeste og mest sjælehungrende rødhåret'.

Ifølge Ekstra Bladet er det en 18-årig gymnasieelev fra Fyn, der står bag siden. Gymnasieeleven bedyrer overfor avisen, at begivenheden er ment som en joke.

Helene Elmer fra Greve synes dog ikke, at der er noget morsomt ved begivenheden. Hendes søn på 15 år er ofte blevet mobbet med sit røde hår, så opfordringen på Facebook vækker kedelige minder.

- Det gør sindssygt ondt i mit hjerte at høre, at der er så lidt tolerance overfor andre mennesker, siger Helene Elmer til TV 2 Lorry.

Hun frygter, at begivenheden vil resultere i chikane af rødhårede d. 10 marts.

- Så kan det være, at nogen synes, at det måske er okay, at de lige dasker ham en eller lige spænder ben for hende i skolen, for det er jo spark en rødhåret-dag i dag. Det synes jeg bare overhovedet ikke, vi skal tillade, siger hun.

Frygten er ikke nødvendigvis ubegrundet. I USA og England har lignende arrangementer på Facebook ført til overfald og chikane af rødhårede.

Helene Elmer har nu - ligesom mange andre - anmeldt siden til Facebook i håb om at få den lukket. Og noget kunne tyde på, at det er lykkes at få lukket begivenheden. En Facebook-søgning efter begivenheden mandag morgen giver i hvert fald intet resultat. Til gengæld er en ny begivenhed ved navn 'Spark en rødhåret 2.0' dukket op.  Den opfordrer også til, at man sparker en rødhåret den 10. marts.

Begivenheden er suppleret med et billede af en rødhåret, der bliver sparket, kombineret med teksten: 'Hver dag er en spark en rødhåret dag'.

 

 
 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik