Mor og søn stiller op til valg: Vil stoppe bandekonflikten

Noura og Soufian Bendali er mor og søn, men nu også politiske partnere. Sammen stiller de op til kommunalvalget i København for Nationalpartiet.

02:16

Noura- og Soufian Bendali er mor og søn - og nu også kandidater sammen til kommunalvalget i København.

Den 21. november er der kommunalvalg, og både parti- og kandidatlisterne er så småt ved at blive offentliggjort.

Det er første gang Nationalpartiet stiller op til et kommunalvalg, og på partiets kandidatliste i København finder man to personer, som nok kender hinanden lidt bedre end de fleste andre kandidater. De er nemlig mor og søn.

Vi har stillet op, fordi der er nogle sager, som vi begge to brænder for. Og så tænkte vi, at vi gør det sammen.

Nouri Bendali, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation, Nationalpartiet

Noura og Soufian Bendali bor til daglig i Københavns Sydhavn. Nu drømmer de om begge at komme i Københavns Borgerrepræsentation - side om side. 

- Vi har stillet op, fordi der er nogle sager, som vi begge to brænder for. Og så tænkte vi, at vi gør det sammen, for det er de samme emner, vi snakker om, siger Nouri Bendali til TV 2 Lorry.

- Ja lige netop. Vi får nogle gode samfundsrelaterede snakke, følger sønnen Soufian Bendali hurtigt op.

Læs også Død Hest og Stram Kurs: Se hvem der stiller til valg i København

Fritidsinteresser er vigtige

Og som to personer, der interesserer sig for samfundet, så er det blevet til mange samtaler og diskussioner over middagsbordet. Den seneste tid er det især den verserende bandekonflikt, som samtalen er faldet på. En sag der ligger både mor og søn meget på sinde.

- Nu er jeg jo dansk mor med anden etnisk bagrund. Jeg har en fod i begge lejre, og jeg kan se nogle problemer, som ikke bliver løst. Og jeg synes den her bandekriminalitet er løbet løbsk, siger Nouri Bendali, som bakkes op af sin søn.

- Som folkeskolelærer der kan jeg klart se, at det er vigtigt at have en fritidsinteresse. Også i forhold til min baggrund og måden, jeg har fået min uddannelse på, det er ved netop at have en fritidsinteresse, så jeg ikke havner i de her miljøer, siger Soufian Bendali til TV 2 Lorry.

Læs også Dovne Robert og Fabeldyret: Derfor dukker nichepartier op ved KV

"Man skal ikke have noget fritid"

Noura Bendali er 45 år og har boet i Danmark hele sit liv, men har også marrokansk og fransk bagrund. Hun er uddannet jordemoder, men har også fem børn, som tager meget af hendes tid. Børn der alle går til en eller anden form for fritidsaktivitet.

Man skal bare ikke have noget fritid, for har man fritid, så skal man nok finde på noget sjovt at lave.

Nouri Bendali, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation, Nationalpartiet

Og stod det til hende, så gik alle børn direkte fra skole og til fritidsaktivitet - på den måde minimerer man mængden af fritid for børn, der kan blive fristet af et bandemiljø, mener hun.

- Det behøver ikke være sport, man kan godt gå til skak eller engelsk. Man skal bare ikke have noget fritid, for har man fritid, så skal man nok finde på noget sjovt at lave, siger Noura Bendali.

Læs også Amin Jensen stiller op KV17: Hvidovre skal have en festuge


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret