Monstersild storyngler i Øresund

Danmarks største sildeart, Alosa fallax, er vendt tilbage til Øresund, oplyser Øresundsakvariet. Silden stiller krav til vandets renhed.

En kæmpesild, der i daglig tale kaldes stavsild, er vendt tilbage til Øresund og yngler i stor stil.

Det oplyser Øresundsakvariet, der i løbet af efteråret 2009 har fået usædvanligt mange fangster af "sildekongen", der på latin hedder Alosa fallax.

Den største eksemplar ligger nu i en fryser side om side med en almindelig sild i akvariet. Kæmpesilden vejer 840 gram og er cirka 40 cm lang.

De mange fangster af stavsildene tyder på, at den forureningsfølsomme art har fået bedre vilkår på den østlige side af Danmark, skriver Øresundsakvariet i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun i år, at man har set stavsild. Ifølge Øresundsakvariets arkivmateriale over rapporterede fangster og indleverede fisk er der en tydelig tendens til, at stavsildene er blevet mere almindelige de sidste 10 år

Stavsilden fanges jævnligt langs de danske kyster, mest på den jyske side af Danmark. Siden 1970 er arten registreret i Vadehavet, Ringkøbing Fjord, Nissum Fjord, Limfjorden og Randers Fjord, men nu også i større og større antal på Nordkysten af Sjælland og i Øresund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik