Mona vil gøre Amager plastikpose-fri: Syer poser af genbrugsstof

Mona Isabel Andersen bruger sin fritid på at sy poser af genbrugsmateriale for at gøre Amager plastikfrit.

De findes allerede i syv butikker på Amager, men den helt store drøm for Mona Isabel Andersen er, at hendes stofposer udbredes til alle butikker på hele Amager.

Under initiativet "Plastikpose-frit Amager" syer hun og andre frivillige hver tirsdag stofposer fra genbrugsmaterialer, som de modtager fra steder, der ellers havde smidt materialerne ud.

quote ...Målet er at komme helt af med plastikposer og have stofposer i alle butikker. Men det kræver nogle flere frivillige.

Mona Isabel Andersen, Initiativtager, Plastikpose-frit Amager

- Hvis man i stedet for at købe en plastikpose, når man handler i butikker, kan få en gratis stofpose, kan vi være med til at spare miljøet for en masse plastik, siger Mona Isabel Andersen og fortsætter: 

- Det er jo for at tænke på miljøet, for vi hører så meget om, hvordan plastik flyder rundt i havene og bliver spist af dyrene. Og mikroplast, som ender i maverne på os selv, så får at forsøge at spare lidt på plastik er det her én af måderne af gøre det på, siger hun.

Mona Isabel Andersen bruger sin fritid på at sy poser af genbrugsmateriale for at gøre Amager plastikfrit. 

 

Inspiration fra Christianshavn-projekt 

Ideen til "Plastikpose-frit Amager" kommer fra et lignende projekt på Christianshavn, hvor man også forsøgte sig med at komme af med nogle af de store mængder plastik.

Men nu har Mona taget initiativet videre og har sågar planer om at udbrede konceptet til hele Amager.

- Lige pt. har vi poser i syv butikker, men målet er at komme helt af med plastikposer og have stofposer i alle butikker. Men det kræver nogle flere frivillige, siger Mona Isabel Andersen.

quote Det er jo for at tænke på miljøet.

Mona Isabel Andersen, Initiativtager, Plastikpose-frit Amager

Hvis man skulle have lyst til at hjælpe til og sy stofposer med de andre frivillige, så foregår det hver tirsdag fra kl. 15 til kl. 19 i Kvarterhuset i Jemtelandsgade.

Poserne syes i alle former for størrelser og stoffer - bare så længe, der er tale om genbrugsstof. Her modtager initiativet stof fra due, dynebetræk og tøj.

Ifølge Mona Isabel Andersen har man indtil videre syet omkring 100 stofposer siden man begyndte tilbage i november sidste år.

"Plastikpose-frit Amager" har fået støtte fra Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Områdefornyelsen Sundby.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik