Møgbunke dyrere end ventet

Det har været dyrere end forventet at få fjernet det cirka 160.000 ton store affaldsdepot, som har ligget på havnearealet i Frederiksværk siden Det Danske Stålvalseværk A/S gik konkurs i 2002, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Oprindeligt havde man regnet sig frem til, at bunken var 20 procent mindre end det faktiske, og de mange ekstra ton tungmetalholdig skrot betyder ekstra udgifter for i omegnen af otte millioner kroner for kommunen og et tilsvarende beløb for Miljøministeriet.

Skrotbunken, som indeholder giftige tungmetaller, lå uberørt hen i en mindre årrække, men sidste efterår underskrev borgmester i Halsnæs Kommune Helge Friis (S) en aftale med virksomheden RGS 90 om en fjernelse af det miljøfarlige skrot.

Kontrakten lød dengang på 50 millioner kroner, men med de ekstra ton skrot ender regningen på 65 millioner kroner. Heraf får kommunen 20 millioner kroner af konkursboet efter stålværket og forventer yderligere 22,5 millioner fra Miljøministeriet. Det efterlader en andel på 22,5 millioner kroner, som kommunen skal svare. Men det kræver, at Miljøministeriet går med til at forhøje deres andel, og at Indenrigs- og Sundhedsministeriet godkender en forhøjet låneoptagelse for at dække de ekstra kommunale udgifter.

Men de ting er endnu ikke faldet på plads, lyder det fra kommunens vicekommunaldirektør.
- Vi er i øjeblikket i gang med forhandlinger med Miljøministeriet, så det er endnu for tidligt at sige noget konkret, siger Finn Gaarskjær, der dog forventer at kommunen får de ekstra penge bevilget af Miljøministeriet uden de store sværdslag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik