Vinderne af dagens kassecykelløb i København. Fra venstre: Emilie Sophie Kirkegaard, Kirsten Ovesen (mormor), Anita Sara Kirkegaard (mor).

Der var højt humør og masser af solskin, da kassevognene indtog København.

De stolte vindere af det alternative Mors Dag-løb vandt 1500 kroner.

1 af 3

Tre generationer i en kassevogn sejrede på Mors Dag

Man kan fejre Mors Dag på mange forskellige måder.

Mors Dag blev søndag markeret med et utraditionelt cykelløb i København.

Således kunne man fra klokken 11 og cirka en time frem se 80 dekorerede kassecykler i et kærligt race i hovedstadens gader.

Siddepladserne var reserveret til mødre, mens det - måske for en gang skyld - var deres børn, der måtte gøre det hårde arbejde.

Det syv kilometer lange cykelløb, der i år blev afholdt for første gang, var tænkt som en hyldest til mødre og kvinder.

- Vi havde flere kassevogne, hvor manden kørte med kone og børn. Vi har også haft tre generationer på en cykel, hvor mor, mormor og barnebarn cyklede sammen. Det var super hyggeligt, siger Christina Schärfe Lambach, der har været med til at arrangere løbet.

Vinderne af løbet var ikke de deltagere, der kom hurtigst i mål, men dem, der havde gjort mest ud af at udsmykke deres kassevogn. Og det var faktisk trioen med mor, mormor og barnebarn, der løb med sejren og en check på 1500 kroner. 

Christina Schärfe Lambach betegner det første kassecykelløb som en succes.

-  Vejret var perfekt, og det så ret imponerede ud, da vi bevægede os gennem København. Folk havde en fed oplevelse, siger hun til TV 2 Lorry.  

Det er smykkefirmaet Pandora, der står bag dagens kassecykelløb. Overskuddet fra cykelløbet bliver vekslet til kassecykler, som børn i hele landet kan få glæde af.

 

Løbet startede og sluttede ved Statens Museum For Kunst ved Østre Anlæg i København.