Mød Monday: Portræt af en pantsamler på Roskilde

Der er mange pantsamlere på Roskilde Festival. En af dem er Monday, der har taget fra Spanien for at samle flasker op efter de mange festivalgæster

- It's okay, it's okay, siger Monday og vinker TV 2 Lorrys reporter tættere på.

Det er fredag på Roskilde Festival, og stemningen er stadigvæk god de fleste steder. Og selvom vejret driller fra tid til anden, går de mange festivaldeltagere rundt på må og få overalt på festivalpladsen.

Nogle sover, nogle går målrettet mod scenen hvor favoritbandet spiller netop nu, nogle drikker øl, nogle fester - og nogle samler pant.

Det gør Monday. Han er kommet hele vejen fra Pamplona i Spanien for at være med på festivalen. Lige nu går han rundt foran Orange scene og samler ølkrus, dåser, shotsstænger og flasker.

- Jeg tog fra Pamplona til Barcelona i lørdags. Så var jeg der indtil søndag, hvor jeg tog et fly til København og så videre hertil (Roskilde Festival, red.) med tog, siger Monday Eze med syngende afrikansk-klingende accent.

Det er første gang Monday er her, og selvom arbejdet er hårdt, nyder han festivalen, under de betingelser som han har sat for sig selv.

- Jeg er kommet her til festivalen for at arbejde. Jeg ved ikke, hvor meget jeg tjener endnu. Det kommer an på, hvem du går rundt med og hvor du går. Men hvis jeg kan tjene 100 euro, når alt er betalt, er det godt. Det kan også være, at jeg tjener 1000, og så er det rigtig godt, siger Monday og smiler.

Han bruger i alt 500 euro for at komme til og fra festivalen, men der er ikke meget arbejde at få i Spanien, og derfor er pantsamler-tjansen en god mulighed for at tjene nogle penge - også selvom det er langt væk.

- Jeg går forbi pantboden cirka tre gange dagligt. Der har jeg fyldt to sække med flasker, dåser og ølkrus, så jeg arbejder hårdt, siger Monday og fortsætter:

- Jeg bor i et telt på campingpladsen ved den sydlige indgang. Det er dejligt at være her. Selvom jeg arbejder meget, så har jeg det dejligt.

Monday Eze, der oprindeligt er fra Nigeria, men kom til Spanien for flere år siden, kender nogle andre, som også er taget til Roskilde Festival. Og det er gennem dem, at han har hørt om festivalen. Han fortæller, at det er svært at få et job i Spanien for tiden.

- Jeg prøver bare at overleve, og det kan jeg gøre med arbejde her, siger han og bøjer sig ned for at samle endnu et ølkrus op.

- Tid er penge for mig. Jeg bliver nødt til at fortsætte nu, siger han i en bestemt tone og begiver sig videre ud på pladsen bag Orange scene for at samle pant.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik