Modstanderne lykønsker mesterholdet fra København

FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand hylder FCK's suveræne mesterhold, som i går vandt den danske Superliga uden ét eneste nederlag i sæsonen.

Ved pausestillingen 1-0 til FCN Nordsjælland begyndte de fleste at blive nervøse for, at FCK for første gang i sæsonen skulle opleve et nederlag i dansk fodbold - og endnu værre: få udskudt mesterskabsfesten.

Men sådan gik det ikke, da indskiftede Andreas Cornelius med en scoring til 1-1 sikrede det ene point, som løverne fra FCK havde brug for for at blive danske mestre.

quote Man må sige, at det er et af de mest suveræne mesterskaber længe. Det er superstærkt gået af FCK. 

Kasper Hjulmand, Cheftræner, FC Nordsjælland

I intet mindre end fire måneder har det faktisk været så godt som sikkert, at FC København ville vinde det danske mesterskab, og det møder stor anerkendelse fra gårsdagens modstander.

- Man må sige, at det er et af de mest suveræne mesterskaber længe. Det er superstærkt gået af FCK. De har lavet et super stykke arbejde omkring holdet, og det skal de have stor kredit for. Jeg har stor respekt for den måde, de har præsteret i sæsonen, siger FC Nordsjællands træner, Kasper Hjulmand.

Selvom FCK på papiret har en meget stærkere trup med et hav af landsholdsspillere fra især Danmark og Sverige mener konkurrenterne fra Farum alligevel, at præstationen har været imponerende hele sæsonen igennem.

Forbillede for andre klubber

quote Det her må rangere som måske det stærkeste mesterskab i klubbens historie i forhold til, at vi har haft en fantastisk europæisk kampagne, vi er i pokalfinalen, og vi har ikke tabt i Superligaen.

Ståle Solbakken, Cheftræner, FC København

- De har en afklaret kultur, og det har været en inspiration for os, selv om vi har en anden kultur her. Deres spillere er aldrig i tvivl om, hvilken retning de skal løbe, og hvad de skal gøre. Det er et godt lederskab og trænerarbejde, siger Kasper Hjulmand. 

I 2012 førte han FC Nordsjælland til mesterskabet foran FC København. Siden har FCK vundet tre ud af fem DM-titler, og cheftræner i FCK Ståle Solbakken er enige i, at sæsonen har været i top.

- Det her må rangere som måske det stærkeste mesterskab i klubbens historie i forhold til, at vi har haft en fantastisk europæisk kampagne, vi er i pokalfinalen, og vi har ikke tabt i Superligaen, siger Solbakken.

Mesterholdet har kun tabt to kampe ud af 52 i hele sæsonen. Begge nederlag er kommet i europæisk fodbold mod henholdsvis de engelske mestre fra Leicester med Kasper Schmeichel på mål i Champions League og Ajax Amsterdam i Europa League.

- Jeg tror næsten, det er umuligt at toppe det her næste år, tilføjer den tilfredse norske træner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik