Moderne arresthus skal aflaste et presset Vestre Fængsel

Hos Kriminalforsorgen er man glad for, at der skal bygges et nyt arresthus, som kan huse over 200 indsatte.

Der er stor tilfredshed hos Kriminalforsorgen over den nye politiske aftale, der blandt andet sikrer 600 millioner kroner over de næste fire år.

Direktør for Kriminalforsorgen Thorkild Fogde roser politikerne for at tage langsigtede beslutninger, der sikrer, at Kriminalforsorgen kan følge med i udviklingen i samfundet.

Han roser blandt andet det nye, moderne arresthus, der skal ligge ved København.

- Det giver os en god mulighed, nemlig at vi i hovedstadsområdet får et arresthus, der kan aflaste Vestre Fængsel. Vestre Fængsel trækker et kæmpe læs alene i hovedstadsområdet, siger Thorkild Fogde. 

Det nye, moderne arresthus vil ifølge Thorkild Fogde først stå klart om syv til otte år. Det bliver bygget på bekostning af mindre arresthuse, som har mange ledige pladser og ikke har moderne sikkerhedsforanstaltninger.

Thorkild Fogde forstår, at ansatte i de mindre arresthuse nu er nervøse for deres job. Men det er et nødvendigt træk, for at man ikke står med utilstrækkelige arresthuse til de typer kriminelle, der findes i dag.

- Det er på tide, at vi i Kriminalforsorgen følger med udviklingen og tager skridtet i retning af at få en mere tidssvarende struktur i arresthusene, siger Thorkild Fogde og fortsætter: 

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at når det arresthus åbner om syv til otte år, vil vi være taknemmelige for, at der var nogle politikere, der tilbage i 2017 tog den beslutning.

Hele den politiske aftale, der tirsdag blev indgået, skaber flere ændringer i strukturen hos Kriminalforsorgen. Men det er ændringer, som Kriminalforsorgen kommer til nyde gavn af, fortæller Thorkild Fogde.

- Det er en nødvendig fornyelse af kriminalforsorgens organisation. Vi kan ikke blive ved med at basere os på en struktur, der stammer fra før det sidste århundredskifte.

/ritzau


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik