02:55

Virksomheden Mille Foods i Hundested producerer modermælkserstatning, som sælges på det kinesiske marked. Det kan snart blive en indbringende affære. Video: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Modermælkserstatning til Kina: Nu får Mille en halv milliard

Kinesiske investorer kaster en halv milliard efter Hundested-virksomheden Mille Food, der har stor succes med modermælkserstatning til det kinesiske marked.

Nok er der langt fra Hundested til Hong Kong, men den administrerende direktør for Mille Food, Steve Wang, tager gerne turen - særligt efter virksomheden er blevet knyttet endnu tættere til det kinesiske marked.

Mandag landede han i Hong Kong for at underskrive en aftale med en række kinesiske investorer, der sikrer virksomheden næsten en halv milliard kroner.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag. 

Læs også Tre københavnere i finalen om at blive årets bedste kok

Virksomheden Mille Food ligger i Halsnæs Kommune og har haft enorm succes med at eksportere dansk modermælkserstatning til Kina.

- Hvis vi beslutter os for at bygge vores eget tørretårn, vil pengene gå hertil. Hvis det ikke bliver nødvendigt, så vil vi bruge pengene til at udvide vores markedsandele i Kina, Asien og Europa, siger Steve Wang, som endnu ikke vil røbe navnet på de kinesiske investorer overfor avisen. 

Allerede i 2012 begyndte Hundested-virksomhedens eksporteventyr, da de fik en fod indenfor på det kinesiske marked. Siden da er modermælkserstatningen blevet til hvidt guld for Mille Food, der i 2016 eksporterede 1200 ton erstatning til kineserne.

Læs også Hundested-eventyr forude: Kina vil investere en halv milliard

I 2017 og 2018 forventer virksomheden at fordoble det tal.

- Vi har stor succes i øjeblikket, og vi forventer, at den fortsætter. Vi har den rette markedsføringsstrategi og det rette setup i Kina, siger Steve Wang til Frederiksborg Amts Avis og anslår, at Mille Foods omsætning vil have rundet en milliard i 2019.

Fabrikken i Hundested er en vigtig brik for at nå den målsætning. Fabrikken blev købt i efteråret 2016 og skal efter planen starte egen produktion op i 2018.

Se TV 2 Lorrys indslag om det kinesiske eksporteventyr fra den 14. oktober øverst i artiklen. 

Læs også Ny IKEA bliver svenskernes største investering i Danmark