Mobil politistation indsat efter skudsalve mod parkerede biler

Efter gårsdagens voldsomme skudepisode i Hundige i Greve er politiet i dag rykket ud med mobil politistation. Borgere kan komme forbi med spørgsmål og oplysninger.

Torsdag eftermiddag er Midt- og Vestsjællands Politi rykket ud med en mobil politistation i Hundige ved Greve.

Det har de gjort, fordi en maskeret gerningsmand i sent i går aftes affyrede flere skud mod biler, som holdt på parkeringspladsen ved McDonalds ved indkøbscenteret Waves. 

quote Jeg synes, det er yderst ubehageligt - det er da utrygt.

Thomas Randrup, beboer i Greve

- I går aftes klokken 22.30 kommer en bil kørende her forbi ude på gaden og skyder ind mod parkeringspladsen mod nogle biler, som bliver ramt. Heldigvis er der ikke nogen personer, der er ramt, og det er vi rigtig glade for, siger John Jensen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

Flere borgere udtrykker deres bekymring, da vi møder dem i dag på parkeringspladsen.

 - Det er skræmmende, siger Bettina Snøvt fra Brønshøj. 

Politiet i gang med at sikre spor ved gerningsstedet. 
Politiet i gang med at sikre spor ved gerningsstedet. 

- Jeg tænker, at det er lidt ærgerligt, at det skal være sådan her. Vi har jo en dejlig by, så jeg synes jo ikke, at det skulle være nødvendigt, siger Pia Frausing fra Greve til TV 2 Lorry.

- Jeg synes, det er yderst ubehageligt - det er da utrygt, siger Thomas Randrup.

Næppe en del af et bandeopgør

Hundepatruljer og kriminaltekniere har undersøgt stedet for tekniske spor, og politiet har været talstærkt tilstede i området hele natten. 

- Vi arbejder ud fra det motiv, at hændelsen har udgangspunkt i det kriminelle miljø, siger John Jensen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi.

Vidner det her skyderi om et nyt bandeopgør? 

 - Nej, det er ikke vores indtryk. Vi har i hvert fald ikke noget, der tilsiger det, med det vi ved nu, siger John Jensen.

Politiet vil være tilstede med den mobile politistation hele aftenen, hvorefter der tages stilling til, om den også skal være der i morgen. 
Politiet vil være tilstede med den mobile politistation hele aftenen, hvorefter der tages stilling til, om den også skal være der i morgen. 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

På grund af gårsdagens skudepisode har politiet nu valgt at sætte en mobil politistation op på gerningsstedet, hvor borgere kan komme forbi, hvis de har spørgsmål eller har oplysninger i sagen.

quote Det er et trygt område, og det er den oplevelse vi har haft hele tiden, og det har vi stadigvæk.

John Jensen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi vil i dialog med beboerne. Tale med nogle vidner, nogle der har set noget, nogle der har hørt noget, siger John Jensen og fortsætter:

- Og lade politiet vurdere om relevansen af din viden er rigtig, så skal politiet nok oprette en platform, som vi kan arbejde ud fra og finde den rette sammenhæng i sagen. 

Flere skyderi i København

Det er ikke kun i Hundige, der bliver skudt. De sidste uger har der været tre skyderier i København.

Tre skyderier i København de sidste uger

Den 28. august var der skyderi i Folehaven i Valby.

Den 5. september blev en 13-årige teenager ramt af skud i brystet på Nørrebro. Han er uden for livsfare.

Den 10. september var der skyderi på Brydes Allé på Amager.

 

Kilde: TV 2 Lorry

quote Vi arbejder ud fra det motiv, at hændelsen har udgangspunkt i det kriminelle miljø.

John Jensen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Københavns Politi oplyser i dag til TV 2 Lorry, at de umiddelbart vurderer, at der ikke er sammenhæng mellem de tre skyderier i København.

Også i forbindelse med skyderiet i Valby gav det anledning til at placere en mobil politistation i Akacieparken dagen efter skudepisoden.

Ingen grund til utryghed

I Hundige er der ifølge Midt- og Vestsjællands Politi ingen grund til at borgere føler sig utrygge.

- Der er altså ikke nogen grund til at gå og være utryg her i området. Det er et trygt område, og det er den oplevelse vi har haft hele tiden, og det har vi stadigvæk, siger John Jensen.

Efterforskningen af skudepisoden i Hundige fortsætter og politiet søger vidner, så hvis du i forbindelse med skyderiet har oplysninger kan du kontakte politiet på telefonnummer 114. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik