Mister måske bilen efter søns hasardkørsel

En ændring i færdselsloven mangedobler antallet af biler, der bliver konfiskeret og solgt videre af politiet.      

Faren til en 23-årig ung mand risikerer, at hans bil bliver tvangssolgt af Nordsjællands Politi.      Det sker, efter at sønnen nu igen er blevet fanget af politiet i sin fars bil efter to gange tidligere at være blevet frakendt kørekortet, fordi han gentagne gange har kørt for stærkt, over for rødt og venstre om i en rundkørsel.
      - Vi tager først og fremmest bilen for at hindre ham i at køre videre. Og nu skal en dommer så tage stilling til, om bilen skal konfiskeres endeligt - og derefter kan vi videresælge den, siger Finn Beyer Paulsen, der er anklager i Nordsjællands Politi.
      Han vurderer, at der er gode chancer for, at farens to måneder gamle Citroën C3 bliver sat på auktion, selv om det er sønnen, der overtrådte færdselsloven.
      - I og med at faren har givet ham lov til at køre i sine biler tidligere, så mener vi, at der er et rimeligt grundlag for, at vi beholder bilen for at hindre ham i at fortsætte med sine forbrydelser, siger Finn Beyer Paulsen.
      Eksemplet er blot ét ud af mange konfiskeringer, der har fundet sted, siden en stramning af færdselsloven trådte i kraft den 1. januar.
      Lovændringen betyder, at politiet skal beslaglægge en bil, hvis føreren inden for de seneste tre år er blevet taget to gange for spirituskørsel eller tre gange uden førerret eller i frakendelsestiden. Også selv om det ikke er førerens egen bil.
      - Tidligere stod der, at politiet kan beslaglægge bilerne, og nu står der, at vi skal, forklarer Finn Beyer Paulsen.
      Og den lille ændring i loven giver travlhed hos landets politikredse. Alene hos Nordsjællands Politi har man beslaglagt otte biler på årets første måned.
      - Hvor vi tidligere havde cirka en bil om måneden, så er vi nu oppe på to om ugen. Og vi ender stort set med at sælge alle de konfiskerede biler videre, siger Finn Beyer Paulsen.
      Fortjenesten på de konfiskerede biler ryger direkte i statskassen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik