Mistænkte drabsmænd stjal bil ved center

Unge bandefolk stjal ifølge politiet bil ved fitnesscenter og brugte den til et skuddrab på Nørrebro.

Det var tilsyneladende et planlagt drab, da en gruppe unge mænd i marts kørte til Blågårdsgade i København og dræbte 19-årige Zoubir Aoussar med et automatvåben.
I hvert fald sigter politiet fire mistænkte drabsmænd for at have stjålet bilen til attentatet ved Fitness World på Nørrelundsvej i Herlev tre dage før.
- Her brød de 10. marts et skab op og stjal blandt andet nøgler til en Mitsubishi Carisma, som de kørte væk i, sagde anklageren onsdag morgen, da de fire unge blev stillet for en dommer.

Bilen blev anvendt ved skyderiet 13. marts, og 14. marts blev den fundet udbrændt i en park ved Fuglevadsvej i Lyngby.
De fire drabssigtede mænd blev anholdt tirsdag morgen, og blev fra morgenstunden onsdag kun ført kortvarigt for dommeren, fordi loven kræver, at de stilles for retten inden for 24 timer.
Senere onsdag skal retten så tage stilling til, om de skal fængsles.

Ifølge politiet har de anholdte tilknytning til Værebro-banden VHK, som ligger i strid med bandemiljøet omkring Blågårds Plads på Nørrebro.
Og heri skulle motivet til nedskydningen af den unge mand ligge, mener politiet.
På deres første korte visit i retslokalet kom de roligt ind én efter en og opgav navn og fødselsdato.
Den yngste af dem fylder 23 år i dag, og dommeren kvitterede med et "tillykke med dagen".

Den 23-årige er ud over drabet, tyveri og afbrænding af bilen også sigtet for at være i besiddelse af et tomt magasin til et skydevåben, da politiet anholdt ham på en adresse i Snekkersten i Nordsjælland.
De øvrige drabsmistænkte er 24, 24 og 25 år.

Ingen af mændene har endnu taget stilling til sigtelsen om drab, men den ene af dem rystede på hovedet, da anklageren læste sigtelsen op.
I det lille retslokale på Københavns Politigård var flere bekendte til den dræbte mødt frem, hvor de roligt fulgte med fra tilhørerrækkerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik