Foto: TV2/Lorry

Mistænkt for Nivå-drab kræves fængslet

Efter at politiet truede med at efterlyse drabsmistænkt fra Nivå med navn og foto, meldte han sig selv.

Et slagsmål ved Islandshøjparken i Nivå i Nordsjælland, der endte med, at en 27-årig mand mistede livet, var et opgør mellem to personer, den dræbte og en mand, der stak ham med en kniv. Det oplyser politikommissær Henning Svendsen, Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Slagsmålet fandt sted torsdag formiddag, og politiet anholdt fredag den mand, der mistænkes for knivdrabet.

Manden, der er 22 år, meldte sig selv fredag klokken 15. Han er nu sigtet for drab og fremstilles lørdag i grundlovsforhør.

- Han blev afhørt fredag aften, men han har ikke ønsket at tage stilling til sigtelsen, siger Henning Svendsen.

Grundlovsforhøret, hvor politiet kræver manden varetægtsfængslet, kommer formentlig til at ske for lukkede døre, da politiet vil forhindre vidnerne til slagsmålet i at samstemme deres forklaringer.

Den 22-årige meldte sig til politiet, efter at politiet fredag havde advaret om, at man ville efterlyse ham med navn og billede, hvis ikke han selv meldte sig hos politiet.

Politiet fandt frem til ham på baggrund af vidners forklaring. Flere vidner har set slagsmålet, og på baggrund af deres forklaringer mener politiet, at det er ham, som har ført kniven.

Slagsmålet, der udviklede sig til knivstikkeri, fandt sted på åben gade. Efter at han var blevet stukket, blev den 27-årige kørt til skadestuen på Hillerød Sygehus af to personer i en Audi. Her døde han omkring klokken 12.

De to personer, der bragte manden til skadestuen, har været til afhøring hos politiet, men de er begge løsladt igen.

Politiet vurderer, at drabet ikke skyldes et opgør mellem bander. Slagsmålet betragtes som et opgør mellem to personer.

- Det er en flok unge mennesker fra Nivå, så jeg kan ikke sige, at ingen af dem har noget med bander at gøre, men selve slagsmålet er ikke en konfrontation mellem to bander, har vicepolitiinspektør Keld Olesen sagt til Ritzau.

/ritzau/