Mistænkt krigsforbryder anholdt i Kastrup

Mand blev anholdt, da han landede i Kastrup. Han er efterlyst for et drab i Slovenien i 1991. En svensk statsborger med bosnisk baggrund blev torsdag fængslet for 10 dage i København.

Han er mistænkt for at have begået et drab i Slovenien i 1991. Drabet skulle være sket på en grænsestation, hvor en passager i en bil blev skudt. 1991 var året, hvor Slovenien løsrev sig fra det daværende Jugoslavien, og det blev optakten til borgerkrigen på Balkan.

Manden blev anholdt, da han onsdag eftermiddag landende i Kastrup med et fly fra Kairo. Han vil ikke gå med til at lade sig udlevere til Slovenien. Det er de slovenske myndigheder, der i 2007 har oprettet en international efterlysning på manden. Baggrunden for efterlysningen er dog noget mudret.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at baggrunden skulle være et interview, som den nu anholdte for år tilbage gav til en slovensk journalist.

Anklageren gik efter at få manden fængslet for 20 dage, men dommeren ville kun gå med til det halve. Anklageren kunne ikke umiddelbart forklare, hvorfor de svenske myndigheder ikke har reageret på efterlysningen af manden.

Den 42-årige mand bor til daglig i Åhus i Sverige, hvor han arbejder for varehuskæden Ifö og desuden er domsmand i den lokale tingsret.
     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik