Mink hærger havn og både: "De overskider alt"

De ser nuttede ud, men skindet bedrager, lyder det fra bådejere på Lynæs Havn. Og nu bliver jægere sat ind i kampen mod minkene.

I Lynæs Havn ånder alting fred og ro. På overfladen i hvert fald. Men ser man nøjere efter. Inde imellem de store sten på den lange mole, der udgør den ene langside på havnen, kan være man heldig at få øje på et stort problem. 

Problemet har søde små ører, en meget eftertragtet pels og en våd lille snude. Minken har for alvor indtaget Lynæs Havn i Hundested. Og den er ikke populær. 

- De kravler ind i folks både. Og raserer og overskider det hele. Og hvis de har været der én gang, så bliver de ved med at komme tilbage til samme båd, siger Morten Frederiksen, der er havnefoged til TV 2. 

quote De kravler ind i folks både. Og raserer og overskider det hele.

Morten Frederiksen, havnefoged, Lynæs Havn

Minken er en invasiv art, som ikke høre hjemme i den danske natur. Når de små, pelsede dyr alligevel findes, er det fordi de på et eller andet tidspunkt er stukket af fra minkfarme og har videreformeret sig. 

Karen Fischer-Nielsen er en af de uheldige bådejere, der har haft gentagne besøg af minkene. Og det er ikke gæster der rydder pænt op efter sig selv.

Karen Fischer-Nielsen viser rundt på sin båd. 

- De har gemt en fisk i et skab og tisset samme sted. Lorten har de forholdsvist holdt nede på gulvet. Og de har også været ovre i skabene hvor vi har madvarer, fortæller hun til TV 2, imens hun viser rundt i båden. 

- Når man ser på det ude fra, man det jo godt virke som et mindre problem:

- Nej, det er det jo heller ikke for dem, der ikke har båden. Men man har jo heller ikke lyst i sit hus, at der kommer ræve og skider over det hele. 

Og det giver havnefoged Morten Frederiksen Karen Fischer-Nielsen ret i. Derfor søger man lokale jægere, der vil gøre en ende på mink-problemet. Han var ellers ret sikker på at man havde fået udryddet minkene sidste år.

- Men nu får vi entreret med nogle jægere igen og så prøver vi en gang til. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

storkerede

Her vil lokale lokke storkepar til nationalpark

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

træ

130 år gammelt træ udsat for hærværk: "Det var et dejligt og smukt træ"

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere