Ministeren vil vide, hvor de unge finder nyheder

Kulturminister Mette Bock var i dag et smut forbi Ørestad Gymnasium. Hun er på jagt efter viden om unge og deres forbrug af medier.

De unge har i stor stil droppet radio, tv og aviser.  Og nu er kulturminister Mette Bock taget på tur rundt i landet, for at få viden om hvordan nyheder om samfundet skal være leveret, for at de unge også kommer med. Hun mener, at det er vigtigt, fordi hun ser det som en vigtig del af vores demokrati. 

quote Jeg vil vide, hvor det er, de gerne vil hente kvalitetsindhold, som nyheder og debatter.

Mette Bock, Kulturminister, Liberal Alliance  

I dag nåede ministerens mediekaravane til Ørestad Gymnasium. Og her var eleverne fra 3.g med i salen, da ministeren satte fokus på deres medievaner.

De unge har vigtig viden

Undersøgelser viser, at de unge i dag i høj grad får nyheder fra sociale medier som Facebook og Snapchat.

Og derfor er det også de kanaler, som de unge selv mener, at nyhedsredaktionerne skal bruge, hvis de unge skal interessere sig for de nyheder, som redaktionerne sætter fokus på.

Kulturminister Mette Bock var overbevist om, at hun kunne få vigtig viden ud af mødet med de unge på Ørestad Gymnasium i dag. Og hun havde flere spørgsmål med på blokken.  

-  Jeg vil spørge dem om, hvad det er for nogle medier, som de bruger i dag. Og så vil jeg gerne vide, hvor det er,   gerne vil hente kvalitetsindhold, som nyheder og debatter.

Giv os nyheder, der hvor vi er  

Med i salen på Ørestad Gymnasium var i dag også elever fra gymnasiets medielinje. Blandt andet Amalie Friis Heinrich, som går i 3.g.

quote For eksempel en model, hvor man kan hente nyhedsudsendelser via Netflix eller HBO. 

Amalie Friis Heinrich, 3.g., Ørestad Gymnasium 

-  Jeg mener, at medierne skal tænke i, at give os kvalitetsindhold på nogle af de platforme, hvor vi i forvejen er til stede. For eksempel en model, hvor man kan hente nyhedsudsendelser via Netflix eller HBO. 

Og Mikkel Guldborg Nielsen er enig. Den gamle model med nyhedsudsendelser på et bestemt tidspunkt er ikke en god løsning. Han mener, at man skal have nyhederne derhen, hvor de unge er. 

- Giv det til os, der hvor vi i forvejen er. For vi vil rigtig gerne følge med i det. Men det kan være svært lige at finde tiden, hvis det bliver vist på et bestemt tidspunkt. På den anden måde kan vi selv lige se det, når vi har tid.  

De er selv vokset op med flowfjernsyn

Så  selvom de to elever fra 3. g. på Ørestad Gymnasium faktisk tilhører den generation, som er vokset op med en DVD i afspilleren, og tegnefim i det gammeldags flowfjernsyn - så er de allerede videre. 

TV, radio og aviser har ikke ret meget plads i deres hverdag. Og derfor skal ministeren finde en ny vej.

En vej - hvor der stadig er kvalitetsindhold med nyheder og debat - men på en ny måde. Hvor man altså også når frem til de unge. Så de får viden om samfundet, der ruster dem til, at tage del i demokratiet.

For de har sagt farvel til flowfjernsyn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik