Minister på vej med hjælpende hånd til røveriplagede hoteller og butikker

I dag er det kun lovligt for hotel- og restaurationsbranchen at nægte kontanter i nattetimerne. Efter flere hotelrøverier har branchen har efterspurgt en regelændring, og nu lytter erhvervsministeren.

I Danmark har man en såkaldt kontantregel, som betyder, at butikker og andre betalingsmodtagere skal modtage kontanter i størstedelen af døgnets 24 timer.

Men det skal være fortid, hvis det står til regeringen.

Som en del af et nyt udspil foreslår erhvervsministeriet med erhvervsministeriet med minister Rasmus Jarlov fra Konservative i front nemlig, at kontantreglen skal lempes.

- Vi foreslår, at en lang række butikker og hoteller får lov til selv at vælge, om de vil modtage kontanter eller ej, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov til TV 2 Lorry.

Udspillet med forslaget til regelændringen kommer efter TV 2 Lorry har fortalt om massive udfordringer med røverier i det københavnske hotelmiljø.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (Kons.) vil i et nyt udspil lempe på kontantreglen.

Ét af de hoteller, som har oplevet problemer, er Zleep Hotels på Vesterbro. På bare én måned blev hotellet udsat for hele tre røverier.

Hotel oplevede tre røverier på én måned

I januar måned fortalte TV 2 Lorry historien om den 24-årige receptionist på hotellet, Cecilie Kirchhoff Petersen, der oplevede et røveri og overfald på nærmeste hold.

- Jeg er blevet meget mere skeptisk. Og det er jo i virkeligheden en god nok ting, men jeg er også blevet mere bange. Og det er jo ikke så rart, fordi jeg har altid været tryg, sagde hun.

På Christiansborg har fortællingerne gjort indtryk, og det har været med til at forme det udspil, som regeringen snart præsenterer.

- Jeg har blandt andet lyttet til de københavnske hoteller, som har stået frem på TV 2 Lorry og fortalt om gentagende røverier. Det er et reelt problem, og jeg synes også, at det er rimeligt at ansatte på Vesterbro ikke skal være udsat for røverier fordi der må være nogle ganske få, der engang imellem betaler med kontanter, siger Rasmus Jarlov.

Ifølge erhvervsministeriet udgør kontantbetaling kun mellem 20 og 25 procent af den samlede detailhandel i Danmark.

Jarlov: "Det er ikke det kontantløse samfund, der bliver indført her"

Alligevel fastslår ministeren, at man i ministeriet fortsat anser kontanter som et vigtigt betalingsmiddel.

- Jeg skal understrege, at det ikke er det kontantløse samfund, der bliver indført her, siger erhvervsministerern og tilføjer:

- Jeg ser stadigvæk kontanter som et vigtigt betalingsmiddel, og derfor vil der også være nogle butikker, som fortsat skal tage imod kontanter.

Blandt de butikker er blandt andet apoteker, dagligvarebutikker og kiosker ligesom også læger og sygehuse, posthuse samt en række andre butikker fortsat skal modtage betaling, lyder det fra erhvervsministeriet.

Regeringen forventer at fremlægge deres nye udspil inden for de næste par uger, lyder beskeden fra erhvervsministeriet.

Ifølge ministeriets beregninger vil en lempelse af kontantreglen sikre administrative lettelser, økonomiske besparelser og forbedre produktiviteten for danske butikker og andre betalingsmodtagere.

Samtidig forventer erhvervsministeriet, at regelændringen medfører lettelser for betalingsmodtagere på omkring 70 millioner kroner.

- Der er nogle vigtige grunde til, at give blandt andet københavnske hoteller lov til at slippe for at tage imod kontanter, hvis det udgør en sikkerhedsrisiko, siger Rasmus Jarlov til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg synes, at vi har fundet den rigtige balance, hvor vi fastholder kontanter som et vigtigt og centralt betalingsmiddel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik